Lovro Gustić u rubrici Filmovi i serije od
promjena rubrike od Znatko
Što mislite, koja je sudbina filmografije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+4 glasa
Karla Jurišić od

Iako podržavam i pratim filmografiju već dulje vrijeme, kako hrvatsku tako i svjetsku, ipak smatram da je filmografija krenula u malo drugačijem smjeru. Mislim da je to zbog novih trendova koji se odvijaju na tržištu. pa se tako sve manje pišu knjige po kojima se filmovi snimaju, a filmovi sve više prate aktualne situacije mlađih generacija. 

Tako da možemo reći da će se vjerojatno novi filmovi svidjeti mladoj generaciji koja će ih smatrati kvalitetnima jer su na to naviknuli i nisu gledali prijašnje 'stare' filmove, koje mi smatramo najboljima.

Jednostavno ćemo prihvatiti mijenjanje trendova kao što su se mijenjali i prije nas. Ne mogu reći da još uvijek nema dobrih filmova, ima ih dosta, ali se ukusi mijenjaju, a nama će svejedno ostati brojni stariji filmovi na raznim web stranicama koje uvijek možemo pogledati ukoliko na nedostaju.

+3 glasa
Mihaela Blažeka od
Jako zanimljivo pitanje. Navikli smo odrastati okruženi raznim klasicima, a bilo je prilično dobrih filmova i u posljednje vrijeme. Sve se više čini da je filmografija nepresušan izvor, riznica potencijalnih „blockbustera“. No, kao i sa pjesmama, s vremenom se ipak ideje troše i sve ih je manje. Vjerujem da će to ipak, do neke mjere, utjecati na filmografiju u budućnosti. Primjerice, mnogi klišeji u filmovima su na početku bili jako zanimljivi i nepredvidljivi. No, sada kada ih vidimo, pomislimo kako se radi o lošem filmu. Vjerujem da će se filmografija u budućnosti prilagoditi budućnosti, da će težiti što većoj originalnosti, ali isto tako vjerujem da će klasik uvijek ostati klasik.
+3 glasa
Pavo Lasić od

Vrlo dobro pitanje na koje bi volio odgovoriti. Po meni  sudbina filmografije u nekim aspektima nije dobra. Rekao sam ''aspektima'' jer ne zelim generalizirati sve filmove jer stvarno ima jos dobrih i odlicnih filmova koja su nam nedavno izasla izz koja su trenutno u najavi.

Svjedoci smo velike ''politizacije'' u doslovno svim zadnjim serijama i filmovima, sto mi se jako ne sviđa. Nemojte me krivo shvatiti, nemam nista protiv LGBT osoba no jednostavno se vidi da je pocelo to ''nametanje'' da svaki film/serija mora imati nekog pripadnika iz gay populacije (ovo je samo primjer, ima tu također politizacije u smjeru neceg drugog, ne zelim nikog uvrijediti). Također forsiraju se te ''NUDE'' scene koje su u svakom koraku i postale su neizbjezne i to cak od pocetka 90-ih. Dat cu primjer sva trilogiju od Petera Jacksona, Gospodar Prstenova. Svi ti filmovi su osvojili 11 oskara i dosta drugih nagrada. Film nema niti jednu jedinu ''nude'' scenu, niti nema nikakvu politizaciju, jednostavno je prica predocena sa knjige na film, i kako bi rekli, do iduceg viđenja. 

Uz to, pocele su se ozivljavati filmske fransize, kao sto je nova trilogija Star Warsa. Govorite sto ocete, ali ova trilogija je samo napravljena da se vise novca zaradi, jedino sto mi je dobro su individualne price tj. djelovi (Solo recimo ili novi Obi Wan sto te izaci). Ocu reci da buducnost za vecinu filmske industrije ne izgleda dobro, te iskreno ne vidim u blizini nekakav moguci izlaz iz te situacije.

Slična pitanja

5 odgovora 847 👀
Christina Khouri 29.11.2020. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Christina Khouri
1 odgovor 222 👀
3 odgovora 295 👀
2 odgovora 1.3k 👀
9 odgovora 1.4k 👀
4 odgovora 445 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...