Tomislav Gatara u rubrici Filmovi i serije od
promjena rubrike od Znatko

Kakva Vam je poznata holivudska glumica Meryl Streep? Što mislite kako glumi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+5 glasa
Mihael Fernežir od

Mary Louise Streep, odnosno poznatija kao Meryl Streep višestruko je nagrađivana američka filmska glumica. Rođena je 22.06.1949. u New Jersey-u. Osobno, stvarno volim filmove u kojima glumi, te mislim da glumi vrlo vrlo dobro.

To dokazuju i njene nagrade koje je dosad osvajala. Samo neke od njih su: Oscari za najbolju glavnu glumicu (čak 2 puta), Oscar za najbolju sporednu glumicu, Zlatni globusi za najbolju glumicu (5 puta, 2 za komedije te 3 puta za drame), Zlatni globusi za najbolju sporednu glumicu (2 puta)...

Dosad je osvojila preko 60 raznih nagrada, ponajviše u povijesti svijeta filma. Godine 1977. se prvi put pojavila na televiziji. To je bilo u filmu The Deadliest Seasone.

Dakle, rekao bih da je Meryl Streep jedna od najboljih glumica u povijesti filma.

+5 glasa
Mihaela Blažeka od
Mislim da se radi o glumici vrhunske kvalitete. U prilog tome idu njezine višestruke nagrade - 3 Oscara, 7 Zlatnih globusa, 2 Emmy-ja i 2 BAFTA nagrade. Također, rekord drži sa čak 21 nominacijom na Oscarima. Nije čudo da se smatra jednom od najtalentiranijih glumica svih vremena. Nevjerojatna je njena sposobnost da u nekim filmovima pokaže puku ženstvenu i krhku stranu (npr. Kramer protiv Kramera, Začin za brak...), a u nekim filmovima žestoku i oštru stranu (npr. Vrag nosi Pradu). Iako nije primjer klasične ljepote, a na početku karijere su je odbijali izjavama da je "preružna za ulogu", Meryl Streep je pravi primjer da je kvaliteta glume puno važnija od izgleda i da će se to, naposljetku, puno više cijeniti.
+3 glasa
Antoneta Hrgović od

Meryl Streep mi je jako draga glumica, usudila bih se reći jedna od najomiljenijih. Jako cijenim njezin glumački rad i uvijek me fasinirala svojom sposobnošću prebacivanja iz uloge u ulogu, iz karaktera u karakter. Pomislili biste kako to i je zadaća glumca, ali ne bih rekla da svaki glumac čini to tako vješto kao Meryl Streep. "Zaljubila" sam se u Meryl u filmu Vrag nosi Pradu, a i za sam film smatram da je fantastičan. Također, iznimno me se dojmila u filmu Mamma Mia! u kojem je pokazala svoje potpuno drugačije glumačko lice.

Slična pitanja

2 odgovora 576 👀
2 odgovora 490 👀
3 odgovora 480 👀
5 odgovora 2.3k 👀
2 odgovora 420 👀
9 odgovora 1.2k 👀
3 odgovora 409 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...