150 pregleda
Mihaela Blažeka u rubrici Filmovi i serije od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.7k bodova)
promjena rubrike od Znatko

Batman kojeg je utjelovio Christian Bale pod vodstvom kvalitetnog redatelja Christophera Nolana smatra se najboljim Batmanom ikada. Iako će mišljenja uvijek biti podijeljena, Vitez tame na poznatoj stranici za filmove IMDB ocijenjen je sa vrlo visokom ocjenom 9,0. Mislite li da će nova verzija Batmana s Robertom Pattinsonom u glavnoj ulozi doći blizu tome da nadmaši Nolanovu verziju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Jadranka Ivić od Jadranka Ivić [Aktivan] (303 bodova)
uređen od Jadranka Ivić

Niz filmova Batmana režiranih od strane Christophera Nolana, iako su relativno novi; Batman Begins (2005) The Dark Knight (2008) and The Dark Knight Rises (2012); već se mogu smatrati klasicima, tj. kultnim filmovima. Robertu Pattinsonu teško će biti nadmašiti već poznatog i upečatljivog Christiana Balea, koji je osim Batmana poznat i po svojim ulogama u filmovima Američki psiho, Boksač, Nestajanje i Američki varalice. 

Svaki glumac, kao i film u kojem glumi sa sobom nosi prednosti i nedostatke:

Christian Bale:

 1. Realističniji Batman
  U prethodnim filmovima o Batmanu, prije Nolanove trilogije, lik Batmana bio je nerealističan, šašav, stalno je zbijao šale, radio bespotrebne trikove i smišljao nemoguće planove. Christopher Nolan je u svojim filmovima donio realističan pogled na radnju i negativce, a Christian Bale je Batmana utjelovio kao mračnijeg i više kvalificiranijeg.
 2. Najbolji u ljudskom obliku
  Kad Batman nije Batman, on je milijunaš bez ijedne brige na svijetu, što je Christian Bale odlično prikazao. Njegov lik se nosio s pravim problemima i emocijama, što dosad nismo vidjeli.
 3. Upečatljivi negativci
  Nolanova trilogija donjela je nezaboravne negativce, među kojima je najistaknutiji odlično prikazan Joker Heatha Ledgera, koji je za njega dobio prestižnu nagradu Oskar. Bane od Tom Hardyja također ostaje zapamćen kao jedan od boljih negativaca.
 4. Batman sa više iskustva
  Christian Bale dobio je cijelu trilogiju, a kroz sva tri filma možemo vidjeti njegove greške, tugu, smrt, i ostalo što ga je oblikovalo u životu.
 5. Bale visoko postavio ljestvicu
  Čak i glumce koji su glumili Batmana i prije Christiana Balea se uspoređuje s Baleom. Bez obzira je li to George Clooney, Ben Affleck, ili trenutno Robert Pattinson, uvijek će svi uspoređivati s njime.

Robert Pattinson:

 1. Prvi Batman koji će se boriti s više negativaca u jednom filmu
  Novi film neće imati samo jednog negativca, čak ne niti dva, već najmanje tri negativca.
 2. Batmanovo odijelo
  Fanovi hvale novo odijelo jer izgleda realističnije od prethodnih verzija. Tamnije je, jednostavnije i elegantnije.
 3. Mračnija radnja
  Kritičari smatraju da većina filmova o Batmanu ima uglavnom jednodimenzionalni plan, predvidljive negativce koji imaju tipične, već viđene planove. U novom filmu vidjet ćemo ne samo akciju, već i jezivu i mračnu misteriju.
 4. Sporedni glumci
  Novi film ima snažnu glumačku postavu, uključujući poznata imena poput Zoë Kravitz i Andy Serkis.
 5. Velik potencijal
  Pattinsonova verzija izgleda realistično, mračno i kao ništa što smo dosad vidjeli.

Christian Bale je Pattinsonu poželio sreću i smatra kako će dobro obaviti posao. Odgovor na pitanje hoće li biti bolji Pattinson ili Bale ne očituje se samo u glumcima, već vrlo velikim dijelom u redatelju. Christopher Nolan redatelj je koji je osim Vitez Tame trilogije režirao već svima poznate filmove Inception, Dunkirk, Interstellar i Memento. Matt Reeves režirat će novog Batmana koji na velike ekrane izlazi 2022. godine, a najpoznatiji je po režiranju filmova Planet majmuna. Mišljenja su podjeljena. Prevladava ljubav i nostalgija prema Nolanovoj trilogiji, iako su fanovi nestrpljivi za novim filmom. Debate će se voditi sve dok novi film ne izađe, a poslije još i više, no tek nakon izlaska filma će kritičari i fanovi presuditi tko je uistinu bolji prikaz Batmana.
 


Izvori: 

+6 glasa
Luka Celić od Luka Celić [Aktivan] (481 bodova)

Kao što kažete istina je da je VITEZ TAME  jedan od filmova koje ćemo pamtiti po odlično odigranoj ulozi Christiana Bale kao "Batman" i da će taj film tresti vrh ljestvica još neko znatno vrijeme, ali moramo i imati na umu da je Christian Bale glumac koji se proslavio sa ulogom "Batman" i tek kasnije počinje veliki rast njegove karijere. Dapače nije ga uopće potrebno uspoređivati sa Robeertom Pattinsonom kojeg smo svi zavoljeli preko "SUMARAK" sage, ali nam izgleda još uvijek nezreo za takvu ulogu kao što je "BATMAN".

Ako je pitanje: "Hoće li Pattinson nadmašiti Balea?", mislim da su mišljenja jako podijeljena. Gledanost će svakako dobiti jer veliki fanovi i obožavatelji DCa i BATMANA će rado kritički pogledati taj film. Pattinson ima i prednost što nam je i otprije poznat i ima veliku pažnju ženske populacije gledatelja. Danas se filmovi o stripovima i superhojima jako dobro provlače kroz mlađe generacije koje stripove nisu ni čitali, a taj svijet su počeli pratiti zbog velike popularnosti koja je nastala u zadnje vrijeme. 

Po trenutnim predviđanjima film se jako išćekuje i večina se samo nada da neće biti grozan, dakle ne očekuje se previše već samo minimum da se lik BATMANA ne osramoti. Teško je dostitći razinu Balea, ali nije i nemoguće kako svo već i prije vidjeli.

 

Slična pitanja

1 odgovor 543 pregleda
1 odgovor 167 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...