97 pregleda
Mihaela Blažeka u rubrici Vjera i religija od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.7k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Tom Cruise je zaista jedan od najboljih glumaca svih vremena (ako ne i najbolji). No, oni koji ga vole kao glumca, ne vole ga kao osobu u stvarnom životu zbog njegova čudna odnosa sa scijentologijom. Što je potaknulo Toma da se upusti u to? Je li povezano s nečim iz njegova djetinjstva?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Magdalena od Magdalena [Superaktivan] (4.8k bodova)
odabran od Mihaela Blažeka
 
Najbolji odgovor
Tom Cruise postao je član Scijentološke crkve kad je 1990. godine upoznao svoju prvu suprugu Mimi Rogers, čiji otac je bio uključen u same početke osnivanja crkve. Ona je sama kasnije pojasnila kako više nije članica ove crkve, iako je u vrijeme kad je upoznala glumca bila auditor u crkvi.

Cruise je izjavio kako mu je scijentologija, između ostalog, pomogla da se izliječi od disleksije. Ako je to zaista istina, sigurno njegovu pripadnost Scijentološkoj crkvi možemo povezati s njegovim djetinjstvom i odrastanjem. Disleksija i danas može učiniti obrazovanje otežanim, a kamoli u vrijeme kad je on pohađao školu dok još nisu bili razvijeni posebni programi za učenike s disleksijom. Moguće je da su mu kroz pomoć s njegovom disleksijom pokazali kako se ljudske "greške" mogu ispraviti na uračunljiv način te ga tako pridobili da postane njihov zagovornik i aktivni pripadnik.

Slična pitanja

1 odgovor 537 pregleda
2 odgovora 252 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...