338 pregleda
Znatkica u rubrici Tehnologija od Znatkica
tagovi uređeni od Znatko

Da li je postoji mogućnost da mogu kroz proširenu stvarnost doživjeti Advent Zagreb?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o.
odabran od Znatkica
 
Najbolji odgovor

Da, moguće je i to pomoću besplatne aplikacije Equinox XR na Android i iPhone telefonima moguće je u proširenoj stvarnosti doživjeti jedinstvene sadržaje Adventa Zagreb! Moguće je to napraviti na više od 20 lokacija u Zagrebu, ali i u Splitu, Osijeku, Rijeci i Puli.

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) u suradnji s tvrtkom Equinox Vision, hrvatskim startup-om koji razvija platformu Equinox za laku objavu sadržaja proširene stvarnosti, omogućila je građanima Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i Pule uživanje u posebno kreiranim sadržajima povodom božićnih praznika.

Ovdje je riječ o autorskim ilustracijama Zorana Đukića s motivima zagrebačkih adventskih starogradskih prozora predstavljenih kroz izložbu na otvorenom pod nazivom „Virtualni božićni prozori“. Equinox ih je pretvorio u animirane i interaktivne trodimenzionalne AR (engl. Augmented Reality) objekte koji se korisnicima iscrtavaju u proširenoj stvarnosti na ekranu njihovog pametnog telefona. Svi koji imaju pametne telefone mogu putem besplatne aplikacije Equinox XR vidjeti trodimenzionalne ilustracije prozora i interaktirati s njima na samoj lokaciji. Tako, ih korisnici mogu vidjeti pomoću kamere mobitela na: riječkom Korzu, splitskim Prokurativama i Trgu Gaje Bulata, osječkoj Tvrđi i pulskim Zlatnim vratima, a u Zagrebu na dvadesetak lokacije poput Trga bana Jelačića, Trga kralja Tomislava, jezera Jarun i Bundek, parka Maksimir i drugih (karta svih lokacija je dostupna ovdje). 

Dovoljno je instalirati aplikaciju s Google i Apple trgovina (link za Android, link za iPhone) i otići na neku od lokacija na koje su postavljeni adventski sadržaji. Svoj osobni doživljaj izložbe i interakcije s postavljenim AR objektima, korisnici aplikacije mogu podijeliti na društvenim mrežama. Na ovaj su način višestruko nagrađivani Advent Zagreb i TZGZ postali tehnološki lider koji je prepoznao AR, odnosno proširenu stvarnost, te platformu Equinox kao tehnologiju koja može ponuditi dodatnu vrijednost i interaktivnost postojećem turističkom proizvodu.

+7 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Svaka čast na pozitivnim idejama jer treba razveseliti ljude uoči blagdana i probati prilagoditi se situaciji. Ne smatram da će moći kvalitetno zamjeniti doživljaj adventa u Zagrebu ali nemamo drugog izbora. Svaku ideju i svaki trud i uloženu pozitivnu energiju u ovako teškim i depresivnim vremenima, da bude lakše nama svima, cijenim i treba je pohvaliti. Za nas mi je žao jer mi smo to sve imali uživo, a uživo je sve bolje dok što se tiče stranaca drago mi je da će imati mogućnost na ovaj način uživati i u našim kreiranim sadržajima uoči blagdana.

Slična pitanja

5 odgovora
1 odgovor
4 odgovora
Monika Kiris 10.11.2022. pitanje u rubrici Društvo od Monika Kiris
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...