255 pregleda
Ana Pilato u rubrici Tehnologija od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)

Koji su najbolji svjetski primjeri kod primjene proširene stvarnosti (AR)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Marinko Zadro od Marinko Zadro [Ekstraktivan] (6.8k bodova)

Proširena stvarnost (engleski skraćeno: "AR") je bolja inačica realnog opipljivog svijeta, a postiže se rabljenjem digitalnih vizualnih elemenata, zvuka ili drugih osjetilnih podražaja koje pruža moderna tehnologija. 

Evo najboljih primjera AR-a do sad:

  1. Vyking tvrtka za primjenu proširene stvarnosti u maloprodaji. Koristi se kako bi nudili kupcima da "isprobavanje" para cipela, ali preko ekrana svog pametnog mobitela. 
  2. Converse je još jedna tvrtka za proizvodnju obuće koja koristi impresivnu AR tehnologiju da kupcima ponudi isprobavanje obuće iz svog online kataloga.
  3. WatchBox je tvrtka koja mešetari satovima luksuznih marki, te koristi proširenu stvarnost AR kako bi umanjila moment neočekivanoga što se često događalo između onoga što kupac očekuje da će kupiti i proizvoda koji mu je stvarno stigao.
  4. Putničke agencije mogu potencijalnim turistima pokazati još bolje iskustvo s odredišta prije kupovine i prije  puta zahvaljujući AR tehnologiji. Turistička odredišta sa AR aplikacijama mogu turistima pomoći u kretanju kroz hotelski resort te unaprijed upoznati goste sa zanimljivim mjestima koje se tamo nalaze.
  5. U medicini AR može kirurzima prikazati digitalne slike i kritične informacije o pacijentima unutar 3D svijeta, a da su u stvarnom vremenu dostupni im unutar njihovog vidnog polja za vrijeme kirurške operacije. Kirurzi tako neće morati micati svoj pogled s područja kirurškog zahvata da dođu do bitnih podataka koji su potrebni za uspješan medicinski zahvat. 

Slična pitanja

4 odgovora 175 pregleda
1 odgovor 867 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...