254 pregleda
Ana Pilato u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato (7.9k bodova)
Htjela bi uključiti dodatni sadržaj u našu domaću turističku ponudu smještaja. Kakvim dodatnim sadržajem mogu za gosta proširiti standardnu ponudu apartmana na moru?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić (17.1k bodova)

Prvo željela bih pohvaliti želju za unaprjeđivanjem vašeg smještaja. Turisti voli vidjeti i cijene kada se domaćini angažiraju oko svog smještaja. 

Ovo su neke od stvari kojih sam osobno fan i volim vidjeti prilikom boravka u tuđem prostoru.

1) Osiguran doručak - ovo ne mora biti švedski stol, ali meni osobno je drago boraviti u smještaju sa doručkom pogotovo ako negdje boravim manje dana - doručak u smještaju je svakako bolji izbor nego da moram sama nabavljati namirnice te ih pripremati. Ukoliko imam isplaniran dan što ću sve raditi, ne želim gubiti vrijeme na doručak i njegovu pripremu.

2) 24-satna prijava gostiju - znam da je ovo malo teže za izvesti ukoliko nemate stalne zaposlenike koji bi u smjenama mogli prijavljivati goste, ali gosti vole slobodu dolaska u vrijeme kada im odgovora, pogotovo ukoliko im se za vrijeme putovanja dogode neke neočekivane okolnosti(zastoj u prometu, problemi s vozilom itd.)

3) Mogućnost transfera - domaćini koji su u mogućnosti odbaciti svoje goste na određenu lokaciju zaista je predivna gesta. Ukoliko niste u mogućnosti, pokušajte se dogovoriti s lokanim prijevoznicima i agencijama, te u suradnji s njima ponudite svojim gostima uslugom prijevoza do zračne luke ili gdje god bude trebalo.

4) Veći izbor kućnih potrepština - pritom mislim na manje kuhinjske uređaje, ručnike, sušilo za kosu, glačalo, stalak za sušenje rublja itd. Ponekad je mjesto u torbi zaista ograničeno i nitko ne želi nositi sušilo ili glačalo ukoliko zaista nije nužno. Svakom gostu će biti drago vidjeti takve uređaje u vašem prostoru.

5) Roštilj i bicikli - mnogi gosti vole imati veći izbor obiteljskih aktivnosti, pa ukoliko ste u mogućnosti pokušajte im osigurati navedeno.

+6 glasa
Martina Lucić Čanak od Martina Lucić Čanak (540 bodova)

Standardna ponuda apartmana može se proširiti prije svega kroz jasno definiranje onoga što vlasnik/vlasnica apartmana nudi svojim gostima te koja je točno ciljana skupina kojoj se vlasnik/vlasnica obraća. 

Jedan od primjera može biti:
Ako se radi o apartmanu ili kući za odmor koja ima za cilj prvenstveno goste koji su ljubitelji biciklizma, onda će u sklopu svog smještajnog objekta osigurati sve što je potrebno vozačima bicikala (spremište, moguće alate, kontakt od nekoga tko se bavi popravkom bicikala, info o biciklističkim stazama, restoranima, kafićima, odmorištima i sl). To znači da će isto tako stupiti u kontakt s lokalnim ponuđačima komplementarnih usluga i razmisljati o načinu kako će te informacije nuditi svojim gostima. Uz to, biciklistima je zgodno imati kvalitetan obrok pa mogu osigurati kvalitetne namirnice za doručak (npr. dostava namirnica ili dostava gotovog doručka), proteinske pločice koje gosti mogu ponijeti sa sobom. 

Ovo je samo početak razmišljanja i sve ovisi o kakvom apartmanu ili kući za odmor se radi, na kojoj lokaciji i sl. Sve u svemu, bitno je razmišljati o gostu koji dolazi i o vrsti doživljaja koji se želi pružiti.
A to znači baviti se turizmom, a ne nekretninama pod što spada sami najam apartmana.

Slična pitanja

1 odgovor
5 odgovora
Zoran Jurić 23.01.2014. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Zoran Jurić (8.6k bodova)
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.4k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...