🎂🎉 DANAS JE ZNATKOV 9. ROĐENDAN! 🎉🎂
138 pregleda
Marko Radić u rubrici Kupovina od Marko Radić (7.2k bodova)

Prije 3 godine, pokretač online 3D trgovine TRILLENIUM, Hrvoje Prpić je izjavio "Trillenium će biti uspješan za tri, četiri, pet, godina, a ja nemam vremena čekati toliko. To je buduća tehnologija..." 

Da li se polako približava ta godina?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Hrvoje Prpic od Hrvoje Prpic (635 bodova)
Nazalost jos uvijek ne.

Prije deset godina imali smo nekoliko obecavajucih tehnologija - blockchain, dronove koji ce dostavljati robu, virtual/augmented reality, te samovozece automobile. Te 2009. godine smo bili sigurni da ce u roku od 3-5 godina sve gore navedene tehnologije biti komercijalno dostupne.

I donekle smo bili u pravu, dobar dio je postao dostupan. Danas imamo relativno dobre samovozece automobile, imamo virtual reality za vrlo dobru cijenu, augmented reality u svakom mobitelu, blockchain je siroko dostupan, jedinu su dronovi malo podbacili pa umjesto robe prenose najcesce kamere.

Medjutim, ono sto nismo ocekivali je da ce toliko mali broj ljudi koristiti sve te tehnologije. Iako siroko dostupni, vecina tih proizvoda nije zazivjela u siroj upotrebi unatoc svojim vrlo zanimljivim i korisnim svojstvima. To naravno ne znaci da se ti proizvodi ne koriste, itekako se koriste, ali ne u dovoljnoj mjeri da bi se oko njih stvorio veci ekosustav.

Tako smo se i mi u Trilleniumu nazalost kladili na pogresnog konja, ali bilo je to jedno jako dobro iskustvo. Na tom putu upoznao sam ljude koji od 1997. rade na virtual realityu pa samo mogu zamisliti njihovu frustraciju oko sporosti razvoja tog segmenta trzista.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
4 odgovora
Zoran Jurić 04.12.2014. pitanje u rubrici Kupovina od Zoran Jurić (7.3k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.6k pitanja

15.3k odgovora

3.5k komentara

1.5k korisnika

...