280 pregleda
Ana Pilato u rubrici Kozmetika i estetika od Ana Pilato

Koje vrste pudera preporučate s obzirom na ten i za svaku životnu dob?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Iva Murat od Iva Murat

U 20-im godinama mnoge žene imaju problematičnu kožu, bilo da se radi o aknama, masnom tenu ili začepljenim porama. Zbog toga se preporučuje koristiti pudere bez puno ulja i lagane teksture. Za one koje žele prikriti akne dobri su puderi s nešto jačim prekrivanjem, ali može se koristiti i lagani puder u kombinaciji s korektorom.

U 30-im godinama koža počinje dehidrirati i preporučuju se lagani puderi na bazi vode. Teški puderi s jakim prekrivanjem mogu postarati lice, pogotovo ako su matt, odnosno, bez sjaja.

U 40-ima preporučuju se hranjivi puderi s uljem. U ovom razdoblju većina žena više nema problem s prištićima i aknama, ali koža postaje suha i javljaju se bore. Zato je dobro koristiti puder koji će kožu nahraniti. 

Za suhu kožu najbolji je tekući ili kremasti hidratantni puder, a ne preporučuje se puder u kamenu ili matt puder. Matt puderi najbolji su odabir za masnu kožu. Žene koje imaju mješovitu kožu mogu kombinirati dva pudera. Na masnoj T-zoni mogu koristiti puder za masnu kožu, a na ostatku lica puder za suhu kožu.

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...