Ana Pilato u rubrici Kozmetika i estetika od

Kako mogu šminkom bolje prekriti nesavršenosti mog lica?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Ivana Horžić od

Najbitnije je prvo napomenuti da je svatko lijep i sa svojim nesavršenostima i manje je više ponekad. 

Stoga nemojte nikako natrpavati tone pudera na lice. Odaberite puder koji najviše odgovara vašoj koži, ovisno dali je ona suha ili masna ili pak mješovita. Također probajte s puderom koje ima srednje ili jako prekrivanje, ovisno što želite prekriti. Također ponekad je dobro i umjesto pudera staviti BB ili CC kremu jer one također prekrivaju određene nepravilnosti no kreme su, pa neće previše isušiti vašu kožu. 

Korektor je odlična opcija ukoliko prekrivate samo mali dio kože, dakle neki ožiljak, crvenilo ili slično. Pronađite korektor u pravoj nijansi no da ima dovoljno jako prekrivanje. Nanesite ga samo na dio kojem želite sakriti neku nepravilnost te ćete imati prirodni izgled no s prekrivenim nepravilnostima. 

Ukoliko se odlučite za prekrivanjem s korektorom ili puderom svakako je dobro staviti maskaru, ona će podići malo vaše oči, te i na neki način usmjeriti pažnju na njih jer će biti duge i uvijene. Svakako možete staviti malo highlightera za sjaja koji uljepša kožu.

+8 glasa
Iva Murat od

Ako imate izraženije nepravilnosti na licu, odaberite puder koji ima jače prekrivanje. Pazite da odaberete pravu nijansu za sebe, koja mora biti što sličnija vašoj prirodnoj boji kože. Kada kupujete puder, obavezno testerom nanesite malo pudera na zapešće kako biste provjerili kako vam odgovara ta nijansa. Budući da su puderi s jakim prekrivanjem uglavnom dosta teški i koža pod njima lošije diše, preporučila bih da ih ipak ne koristite baš svaki dan. 

Ako puder nije prikrio sve nesavršenosti na vašem licu, možete upotrijebiti korektor. Korektor također treba biti što sličniji vašoj nijansi kože. Nanosite ga na sve nesavršenosti koje želite prikriti poput prištića, akni i ožiljaka, kao i na podočnjake. 

Ako želite vizualno izmijeniti crte lica, definirati bradu, smanjiti nos i slično, to možete postići konturiranjem. Način konturiranja ovisi o vašem obliku lica, ali ovo su neke općenite upute za konturiranje. Za konturiranje potrebni su vam puder u boji kože, puder koji je 2-3 nijanse tamniji, svijetli korektor odnosno highlighter, rumenilo. Najprije cijelo lice prekrijte vašim puderom u boji kože. Zatim nanesite svjetliji korektor ispod očiju, ispod jagodica, na bradu i po sredini nosa sve do čela. Tamni puder stavite na čelo uz kosu, s obje strane nosa i na same jagodice. Nakon toga spužvicom ili kistom umasirajte ove proizvode u kožu i pazite da vam lice na kraju izgleda ujednačeno. Za kraj stavite rumenilo. Ako ste tamnije puti, koristite smeđe i crvene nijanse, a ako ste svijetle puti, koristite roze nijanse.

Izvor: krenizdravo.hr

Slična pitanja

3 odgovora 1.4k 👀
Marko Radić 25.03.2016. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Marko Radić
3 odgovora 408 👀
3 odgovora 2.4k 👀
2 odgovora 347 👀
1 odgovor 353 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...