256 pregleda
Ana Pilato u rubrici Kozmetika i estetika od Ana Pilato (7.8k bodova)

Kako mogu šminkom bolje prekriti nesavršenosti mog lica?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić (17.6k bodova)

Najbitnije je prvo napomenuti da je svatko lijep i sa svojim nesavršenostima i manje je više ponekad. 

Stoga nemojte nikako natrpavati tone pudera na lice. Odaberite puder koji najviše odgovara vašoj koži, ovisno dali je ona suha ili masna ili pak mješovita. Također probajte s puderom koje ima srednje ili jako prekrivanje, ovisno što želite prekriti. Također ponekad je dobro i umjesto pudera staviti BB ili CC kremu jer one također prekrivaju određene nepravilnosti no kreme su, pa neće previše isušiti vašu kožu. 

Korektor je odlična opcija ukoliko prekrivate samo mali dio kože, dakle neki ožiljak, crvenilo ili slično. Pronađite korektor u pravoj nijansi no da ima dovoljno jako prekrivanje. Nanesite ga samo na dio kojem želite sakriti neku nepravilnost te ćete imati prirodni izgled no s prekrivenim nepravilnostima. 

Ukoliko se odlučite za prekrivanjem s korektorom ili puderom svakako je dobro staviti maskaru, ona će podići malo vaše oči, te i na neki način usmjeriti pažnju na njih jer će biti duge i uvijene. Svakako možete staviti malo highlightera za sjaja koji uljepša kožu.

+7 glasa
Iva Murat od Iva Murat (33.7k bodova)

Ako imate izraženije nepravilnosti na licu, odaberite puder koji ima jače prekrivanje. Pazite da odaberete pravu nijansu za sebe, koja mora biti što sličnija vašoj prirodnoj boji kože. Kada kupujete puder, obavezno testerom nanesite malo pudera na zapešće kako biste provjerili kako vam odgovara ta nijansa. Budući da su puderi s jakim prekrivanjem uglavnom dosta teški i koža pod njima lošije diše, preporučila bih da ih ipak ne koristite baš svaki dan. 

Ako puder nije prikrio sve nesavršenosti na vašem licu, možete upotrijebiti korektor. Korektor također treba biti što sličniji vašoj nijansi kože. Nanosite ga na sve nesavršenosti koje želite prikriti poput prištića, akni i ožiljaka, kao i na podočnjake. 

Ako želite vizualno izmijeniti crte lica, definirati bradu, smanjiti nos i slično, to možete postići konturiranjem. Način konturiranja ovisi o vašem obliku lica, ali ovo su neke općenite upute za konturiranje. Za konturiranje potrebni su vam puder u boji kože, puder koji je 2-3 nijanse tamniji, svijetli korektor odnosno highlighter, rumenilo. Najprije cijelo lice prekrijte vašim puderom u boji kože. Zatim nanesite svjetliji korektor ispod očiju, ispod jagodica, na bradu i po sredini nosa sve do čela. Tamni puder stavite na čelo uz kosu, s obje strane nosa i na same jagodice. Nakon toga spužvicom ili kistom umasirajte ove proizvode u kožu i pazite da vam lice na kraju izgleda ujednačeno. Za kraj stavite rumenilo. Ako ste tamnije puti, koristite smeđe i crvene nijanse, a ako ste svijetle puti, koristite roze nijanse.

Izvor: krenizdravo.hr

Slična pitanja

1 odgovor
3 odgovora
Marko Radić 25.03.2016. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Marko Radić (8.7k bodova)
3 odgovora
Monika Kiris 25.10.2022. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Monika Kiris (7.1k bodova)
3 odgovora
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

15.9k odgovora

3.8k komentara

1.3k korisnika

...