Goran Dren u rubrici Web Marketing od
Što su to "ključne riječi" (eng. keywords) za SEO?
Tima od
Naučite u dva dana, sve zajedno 10 školskih sati koje su ključne riječi za Vaš SEO na seminaru u sklopu Web Marketing Akademije:

http://regolina.com/optimizacija-web-stranica-za-trazilice-seo-E11/001044

Rezervirajte svoje mjesto na ovom popularnom i vrijednom seminaru već danas jer smo za ranoranioce pripremili popust od čak 30%!‌
Goran Gonar od
Što su ključne riječi kod tražilica i zašto su bitne za SEO i SEM?‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+20 glasa
Mario Daka od
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

"Ključne riječi" su one pojedinačne riječi nekog govornog područja (jezika) na stranici koje želimo favorizirati u tražilici s našim web stranicama tj. kada korisnici Google tražilice upisuju te "ključne riječi" da upravo naša web stranica iskoči kao prva na rezultatima. "Ključne fraze" su pak skupine "ključnih riječi" (npr. bijeli konj ili debelo crijevo).

No, odabrati i ključne riječi i fraze nije lako. Ideje koje Vam mogu pomoću kod pronalaženja dobrih "ključnih riječi" ili fraza:

  1. riječi/fraze koje će ljudi tražiti kako bi našli vaš proizvod ili uslugu
  2. probleme koji se mogu riješiti pomoću željenog proizvoda ili usluge
  3. ključne riječi/fraze konkurencije
  4. preporučene ključne riječi/fraze tražilice
  5. riječi/fraze koje su sinonimi željene ključne riječi
Istraživanja su pokazala da preko 70% korisnika upisuje u Google tražilicu ključne fraze nego pojedinačne ključne riječi. I to fraze koje se sastoje od 2, 3 ili više riječi što znači da korisnici upisuju - vrlo detaljne fraze
 
Imajući ovo u vidu, ne isplati se ulagati vrijeme i novac u SEO optimizacije i postizanja dobrih rezultate na Google-u za pojedinačne ključne riječi ili "općenite" (generalne) ključne fraze koje usput imaju i vrlo veliku konkurenciju na webu (znate, to drugi isto rade tj. griješe), već se treba bazirati na ciljane tj. "vrlo detaljne fraze".
 
Kako Vam to još mogu pojasniti? Kako je za pojedinačnu "općenitu ključnu riječ" puno teže se dobro pozicionirati na rezultatima tražilice nego na frazu od par riječi, ne bi bilo pametno,  a bilo bi i vrlo teško, da nam je cilj dobro se pozicionirati samo na riječ "putovanja", jer ako smo turistička agencija koja prodaje truistička putovanja u Grčku i prvi smo na Googlu za riječ "putovanja", vrlo malo je stanovništa koji stvarno ako i dođu na našu stranicu, zanimaju se baš za putovanja u Grčku. Pri tome, ne zaboravite da se za to potrošilo ohoho puno vremena i truda kako biste se pozicionirali dobro na ovu pojedinačnu ključnu riječ "putovanja".
 
Puno lakše bi se bilo dobro se pozicionirati na tražilici Google za npr. "putovanja u Grčku". Još lakše na "putovanja iz Hrvatske u Grčku". Razlog je što je konkurencija za ovu ključnu frazu na tražilicama sigurno manja nego na samu ključnu riječ "putovanja".
 
Za kraj - cilj SEO optimizacije sadržaja i web stranica je biranje vrlo konkretnih i detaljnih ključnih fraza koje se sastoje od dvije i više ključnih riječi jer ćete se na njih  puno lakše dobro pozicionirati.

Slična pitanja

4 odgovora 841 👀
1 odgovor 1.4k 👀
1 odgovor 387 👀
1 odgovor 271 👀
5 odgovora 1.4k 👀
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
1 odgovor 358 👀
Marinko Zadro 22.12.2013. pitanje u rubrici Internet od Marinko Zadro
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...