Kako saznati na kojim ste pozicijama za određene fraze tj. ključne riječi na Google tražilici?

129 pogleda
Neznani Neznalica pitano 18.03.2017. u kategoriji Web Marketing od korisnika Neznani Neznalica Aktivan (642 bodova)
Kako saznati na kojim ste pozicijama za određene fraze tj. ključne riječi na Google tražilici?

Please log in or register to answer this question.

1 odgovor

–1 glas
Sara Stjepanek odgovoreno 18.04.2017. od korisnika Sara Stjepanek Početnik (98 bodova)

Kod SEO optimizacije odabir ključnih riječi je jedan od najvažnijih elementa.Ukoliko nismo odabrali prave ključne riječi, ni najbolji sadržaj neće ostvariti značajan promet na tražilici. Svaki vlasnik Web stranice teži što boljoj poziciji na google tražilici. Bolja pozicija na pretaživanjima i cilj  svakog vlasnika jest biti biti na prvoj stanici tj. na prvih pet mjesta u rezultatima pretraživanja. Bitno je napomenti da se tu radi o prirodnim rezultatima tj. neplačenim. 

Kod odabira ključnih riječi izrazito je bitno istražiti vlastitu Web stranicu, web stanice konkurencije ili ponuđača sličnih proizvoda. Na taj način dobivamo bliži uvid u želje i potrebe kupaca ali i tražene pojmove.

Kod optimizacije i njenog pocesa najbitnije je definirati koje su to najčešće pretraživane riječi. Prije definiranja ključnih riječi moramo vidjeti koji je naš cilj. Ukoliko mi želimo povečati svijest o samome brendu i poziciju brenda možemo koristiti generalne ključne riječi. Pri tome trebamo paziti da naša pozicija neće biti na prvome mjestu ako tek pravimo web i ukoliko naš brend nije poznat. Ukoliko je naš cilj prodaja određenog proizvoda ili usluge, naše ključne riječi će morati biti specifičnije. 

Kod odlučivanja ključnih riječi i samoga odabira trebamo dobro analizirati web stranicu i njezin sadržaj. Nakon akalize trebaju se koristit riječi koje su kratke i jasne i koje mi smatramo da bi prosječan korisnik upisao kada je u potrazi za određenim proizvodima. Trebamo paziti da su koristimo kratke riječi i što jednostavnije. Uvijek se trebamo staviti u poziciju kupca.

Kako bi naše ključne riječi bile što bolje odabrane postoje mnogi alati s kojima možemo poboljšati našu optimizaciju. Evo par primjera dobrih alata:

  • Keyword Research tool je  je alat koji pomaže pri davanju ideja i planiranju ključnih riječi. U spomenutom alatu nudi Vam se mogučnost da pomoću web stranice ili opisa proizvoda, odabira određene kategorije saznate koliko je vaša određena ključna riječ ili pojam pretraživan. U ovom se alatu također može vidjeti koliko klikova određena ključna riječ može ostvariti prometa. Npr. ako vi upišete za određen brend, određen proizvod možete vidjeti koliko je tamo pretaživana određena ključna riječ i je li ta riječ uopče konkurenta.
  • MOZ Site explorer-(Keyword explorer)- jedan od alata s pomoću kojega je također moguće saznati koje se ključne riječi s vašeg weba najviše pretražuju. Pomoću tog alata moguće je saznati prijedloge najtraženijih ključnih riječi, njihovu relevantnost te učestalost korištenja određenog pojma ili fraze.
Mario Daka commented 18.04.2017. od korisnika Mario Daka Superaktivan (7,333 bodova)
cccc... nije ti ovo odgovor na pitanje... i mislim da ti je pravi odgovor Google WebMasters Tools, samo reci čovjeku gdje i kako klikati u tom alatu!!!

Slična pitanja

1 odgovor 168 pogleda
2 odgovora 174 pogleda
2 odgovora 96 pogleda
1 odgovor 98 pogleda
2 odgovora 121 pogleda
Marko Radić pitano 02.02.2016. u kategoriji Web Marketing od korisnika Marko Radić Superaktivan (1,499 bodova)
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,659 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...