253 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Web Marketing od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova)
Kako saznati na kojim ste pozicijama za određene fraze tj. ključne riječi na Google tražilici?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

0 glasa
Sara Stjepanek od Sara Stjepanek [Aktivan] (371 bodova)

Kod SEO optimizacije odabir ključnih riječi je jedan od najvažnijih elementa.Ukoliko nismo odabrali prave ključne riječi, ni najbolji sadržaj neće ostvariti značajan promet na tražilici. Svaki vlasnik Web stranice teži što boljoj poziciji na google tražilici. Bolja pozicija na pretaživanjima i cilj  svakog vlasnika jest biti biti na prvoj stanici tj. na prvih pet mjesta u rezultatima pretraživanja. Bitno je napomenti da se tu radi o prirodnim rezultatima tj. neplačenim. 

Kod odabira ključnih riječi izrazito je bitno istražiti vlastitu Web stranicu, web stanice konkurencije ili ponuđača sličnih proizvoda. Na taj način dobivamo bliži uvid u želje i potrebe kupaca ali i tražene pojmove.

Kod optimizacije i njenog pocesa najbitnije je definirati koje su to najčešće pretraživane riječi. Prije definiranja ključnih riječi moramo vidjeti koji je naš cilj. Ukoliko mi želimo povečati svijest o samome brendu i poziciju brenda možemo koristiti generalne ključne riječi. Pri tome trebamo paziti da naša pozicija neće biti na prvome mjestu ako tek pravimo web i ukoliko naš brend nije poznat. Ukoliko je naš cilj prodaja određenog proizvoda ili usluge, naše ključne riječi će morati biti specifičnije. 

Kod odlučivanja ključnih riječi i samoga odabira trebamo dobro analizirati web stranicu i njezin sadržaj. Nakon akalize trebaju se koristit riječi koje su kratke i jasne i koje mi smatramo da bi prosječan korisnik upisao kada je u potrazi za određenim proizvodima. Trebamo paziti da su koristimo kratke riječi i što jednostavnije. Uvijek se trebamo staviti u poziciju kupca.

Kako bi naše ključne riječi bile što bolje odabrane postoje mnogi alati s kojima možemo poboljšati našu optimizaciju. Evo par primjera dobrih alata:

  • Keyword Research tool je  je alat koji pomaže pri davanju ideja i planiranju ključnih riječi. U spomenutom alatu nudi Vam se mogučnost da pomoću web stranice ili opisa proizvoda, odabira određene kategorije saznate koliko je vaša određena ključna riječ ili pojam pretraživan. U ovom se alatu također može vidjeti koliko klikova određena ključna riječ može ostvariti prometa. Npr. ako vi upišete za određen brend, određen proizvod možete vidjeti koliko je tamo pretaživana određena ključna riječ i je li ta riječ uopče konkurenta.
  • MOZ Site explorer-(Keyword explorer)- jedan od alata s pomoću kojega je također moguće saznati koje se ključne riječi s vašeg weba najviše pretražuju. Pomoću tog alata moguće je saznati prijedloge najtraženijih ključnih riječi, njihovu relevantnost te učestalost korištenja određenog pojma ili fraze.
Mario Daka od Mario Daka [Megaktivan] (15.8k bodova)
cccc... nije ti ovo odgovor na pitanje... i mislim da ti je pravi odgovor Google WebMasters Tools, samo reci čovjeku gdje i kako klikati u tom alatu!!!

Slična pitanja

1 odgovor 305 pregleda
2 odgovora 305 pregleda
2 odgovora 246 pregleda
2 odgovora 273 pregleda
1 odgovor 185 pregleda
1 odgovor 184 pregleda
1 odgovor 699 pregleda
1 odgovor 555 pregleda
1 odgovor 192 pregleda
4 odgovora 1.0k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...