Ivan Gačić u rubrici Web Marketing od

Da li za izgradnju osobnog brenda (poznata osoba) na internetu trebam se usavršiti kao osoba? Da li trebam biti bolji, poboljšati svoju osobnost kroz neke tečajeve i da li tek onda sa boljim osobinama mogu krenuti u izgradnju osobnog online brenda? Kakav trebam biti kako bi počeo izgrađivati osobni brend na internetu i postao poznata osoba???

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Nikolina Šrajbek od
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Poznajem dosta mladih i inovativnih osoba iz svoje okoline koji su izgradili svoj osobni brend i polako rastu kao zajednica. Još bih napomenula da nitko od njih nije bio influencer pa nisu imali bazen kupaca, ali su zbog dobre promocije na Internetu uspješni u svom poslovanju. 

Napisat ću nekoliko savjeta za izgradnju osobnog brenda na Internetu.

1. Fokusirati se na vlastite ideje i zamisli, a zanemariti kako drugi pružaju uslugu. Osobni brend dozvoljava da pojedinac uloži sve svoje talente i navike i da bude autentičan pa to treba iskoristiti. 

2. Promisliti o tome kojoj populaciji odgovaraju talenti, navike, znanja i vještine pojedinca, odnosno s kojim ljudima želi surađivati. Konkretno zamišljanje i vizualiziranje klijenta omogućava pojedincu da pogleda usluge koje klijent želi iz njegovih cipela.

3. Promisliti po čemu želite biti poznati i kako želite pomoći drugima - definirati ciljeve, proizvode ili usluge.

4. Aktivirati se na platformama koje koristi potencijalna i idealna populacija.

5. Stvoriti vizualni identitet brenda koji je iznimno važan za prezentiranje javnosti. 

6. Osobni brend ne može se izgraditi bez interakcije pa je svakako poželjno provesti određeno vrijeme u danu za komunikaciju s klijentima. 


Imati osobni brend je proces koji nikada ne staje, konstanto traži upoznavanje novih ljudi, nove ideje i razgovore, ali i poboljšanja i ulaganje. Ponekad je u samom početku razvoja osobnog brenda potrebno učiti nešto novo pa samim time možda i proraditi na svojoj osobnosti. Poznata osoba bi trebala biti svjesna svojih osobnih vrijednosti jer će na taj način spoznati intrinzičnu motivaciju za radom, organizirana i sklona definiranju stvari jer će joj to olakšati proces razvoja i razvitka osobnog brenda, marljiva i spremna djelovati - raditi, istraživati, komunicirati s drugim poznatim osobama, raspitivati se, savjetovati i učiti, vješta u komuniciranju jer je to neizbježan dio poslovanja i s jasno postavljenim osobnim granicama kako bi uspješno balansirala privatni i poslovni život. Generalno, smatram da ulaganje u samoga sebe i u svoj mindset znači i ulaganje u svoj posao što dovodi do napretka u poslovnom životu. 

Slična pitanja

1 odgovor 305 👀
3 odgovora 496 👀
Ana Pilato 28.02.2022. pitanje u rubrici Internet od Ana Pilato
4 odgovora 1.6k 👀
1 odgovor 771 👀
2 odgovora 4.4k 👀
3 odgovora 272 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...