Ivan Gačić u rubrici Web Marketing od Ivan Gačić

Da li za izgradnju osobnog brenda (poznata osoba) na internetu trebam se usavršiti kao osoba? Da li trebam biti bolji, poboljšati svoju osobnost kroz neke tečajeve i da li tek onda sa boljim osobinama mogu krenuti u izgradnju osobnog online brenda? Kakav trebam biti kako bi počeo izgrađivati osobni brend na internetu i postao poznata osoba???

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Poznajem dosta mladih i inovativnih osoba iz svoje okoline koji su izgradili svoj osobni brend i polako rastu kao zajednica. Još bih napomenula da nitko od njih nije bio influencer pa nisu imali bazen kupaca, ali su zbog dobre promocije na Internetu uspješni u svom poslovanju. 

Napisat ću nekoliko savjeta za izgradnju osobnog brenda na Internetu.

1. Fokusirati se na vlastite ideje i zamisli, a zanemariti kako drugi pružaju uslugu. Osobni brend dozvoljava da pojedinac uloži sve svoje talente i navike i da bude autentičan pa to treba iskoristiti. 

2. Promisliti o tome kojoj populaciji odgovaraju talenti, navike, znanja i vještine pojedinca, odnosno s kojim ljudima želi surađivati. Konkretno zamišljanje i vizualiziranje klijenta omogućava pojedincu da pogleda usluge koje klijent želi iz njegovih cipela.

3. Promisliti po čemu želite biti poznati i kako želite pomoći drugima - definirati ciljeve, proizvode ili usluge.

4. Aktivirati se na platformama koje koristi potencijalna i idealna populacija.

5. Stvoriti vizualni identitet brenda koji je iznimno važan za prezentiranje javnosti. 

6. Osobni brend ne može se izgraditi bez interakcije pa je svakako poželjno provesti određeno vrijeme u danu za komunikaciju s klijentima. 


Imati osobni brend je proces koji nikada ne staje, konstanto traži upoznavanje novih ljudi, nove ideje i razgovore, ali i poboljšanja i ulaganje. Ponekad je u samom početku razvoja osobnog brenda potrebno učiti nešto novo pa samim time možda i proraditi na svojoj osobnosti. Poznata osoba bi trebala biti svjesna svojih osobnih vrijednosti jer će na taj način spoznati intrinzičnu motivaciju za radom, organizirana i sklona definiranju stvari jer će joj to olakšati proces razvoja i razvitka osobnog brenda, marljiva i spremna djelovati - raditi, istraživati, komunicirati s drugim poznatim osobama, raspitivati se, savjetovati i učiti, vješta u komuniciranju jer je to neizbježan dio poslovanja i s jasno postavljenim osobnim granicama kako bi uspješno balansirala privatni i poslovni život. Generalno, smatram da ulaganje u samoga sebe i u svoj mindset znači i ulaganje u svoj posao što dovodi do napretka u poslovnom životu. 

Slična pitanja

1 odgovor 296 👀
2 odgovora 446 👀
Ana Pilato 28.02.2022. pitanje u rubrici Internet od Ana Pilato
4 odgovora 1.5k 👀
1 odgovor 754 👀
2 odgovora 4.3k 👀
3 odgovora 260 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...