140 pregleda
Ana Pilato u rubrici Posao od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)
Kakav je poslovni život u Irskoj naspram poslovnog života u Hrvatskoj? Neki kažu da su se vratili jer su tamo uvijeti rada nemogući dok im drugi dobacuju sa su lijeni.

Ima li netko od hrvatskih građana u Irskoj da napiše nešto o tome iz vlastitog iskustva?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Ina-Paula Čavčić od Ina-Paula Čavčić [Superaktivan] (1.3k bodova)

Danas sve više Hrvata seli u Irsku zbog boljeg životnog standarda i boljih poslovnih odnosa. Nemam neko osobno iskustvo za podijeliti, no poznajem osobu koja se odselila u Irsku prije nekoliko godina.

Osoba koju poznajem podijelila je sa mnom mnoge priče i iskustva i gotovo sva su pozitivna. Prema njenoj priči, odseliti se u Irsku bila je njena najbolja odluka. Čim se doselila pronašla je privremeni posao i smještaj, a zatim je pomalo počela raditi i unutar svoje struke. Nakon što je završila medicinski fakultet  nije bila očarana brojem mogućnosti u Hrvatskoj, ali je zato u Irskoj otkrila čitav spektar mogućnosti. 

Najzanimljivije što sam čula je to što je u Irskoj sasvim čudno raditi isti posao cijeli život. Osim toga, radnici nisu na nijedan način preopterećeni težinom posla, dapače, nakon rada u Hrvatskoj raditi u Irskoj je olakšanje. Tako da bih rekla su možda ljudi kojima su uvjeti rada nemogući zaista lijeni. 

Naravno, najteže je početi i priviknuti se na sasvim novo okruženje, no tako nekako je svugdje.

Slična pitanja

2 odgovora 116 pregleda
1 odgovor 828 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...