133 pregleda
Ana Pilato u rubrici Poslovanje od Ana Pilato (7.8k bodova)
Kako balansirati privatni i poslovni život?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec (30.5k bodova)
 1. Planirajte svoje vrijeme - Koristite alatke poput Google Kalendara ili sličnih softvera za organizaciju osobno i poslovnog vremena. Kada krenete s time ne zaboravite se i držati organiziranog vremena. :)
   
 2. Slobodno vrijeme je slobodno vrijeme - Ne opterećujte slobodno vrijeme s poslovnim životom. Budite tu striktni. Negdje u životu morate povući crtu, a to neka upravo bude ovdje - na vremenski čvrsto planiranoj granici između poslovnog i privatnog života. I ne odstupajte od te granice, skoro pa pod svaku cijenu!
   
 3. Posvetite se sebi - Za vrijeme privatnog života planirajte kada je vrijeme kada ćete se posvetiti samo sebi. Djeca ili društvene obaveze su opet oblik obaveze. Kao i poslovni život. Kako bi u druženju s djecom,  obitelji, prijateljima, pa i u poslu istinski uživali morate se prvo odmoriti i resetirati. Nakon vremena koje ste posvetite sebi, postajete smirenija osoba, imate više razumijevanja za sebe, a onda i za sve druge.
   
 4. Korak po korak - Ne budite previše strogi prema sebi oko ovih pravila, ali svaki dan bilježite koliko ste uspjeli obaviti planiranoga. S vremeno ćete lakše planirati i naučiti ćete držati čvrstu liniju između privatnog i poslovnog života, ali da dođete do tog stadija krenite korak po korak - dan po dan.
+4 glasa
Redakcija od Redakcija (114k bodova)
prikazano od Znatko

Odgovor na ovo pitanje daje SimBex Akademija - edukacija za poboljšanje kvalitete života - kroz online predavanje "Balans privatnog i poslovnog života" koji se održava 07.20.2021.


Radite li prekovremeno? Spavate li dovoljno? Imate li vremena za obitelj i prijatelje? Moderan stil života stalno iskušava ljudsku moć prilagodbe, te se od nas očekuje da budemo majstori balansiranja! Odnedavno se suočavamo i s promjenama životnog stila koje dodatno otežavaju odvajanje poslovnog i privatnog. Rad od doma sve je češća pojava pa ili više vremena provodimo radeći doma sami, ili doma radimo u okruženju svojih najmilijih. Granice između posla i 'ne posla' sve su mutnije!

Na ovoj interaktivnoj radionici naučite kako postaviti zdrave granice i postići ravnotežu poslovnog i privatnog. Doznajte kako uskladiti radne zadatke sa privatnim obavezama te kako istovremeno zadržati produktivnost i zadovoljstvo.

Neke od tema:

 • Možemo li, i trebamo li, odvojiti privatni i poslovni život?
 • Kako postaviti prioritete?
 • Kako reći 'ne' rasipanju energije?
 • Kako se odvojiti od posla koji radimo u dnevnom boravku?
 • Postoje li „noćne ptice“? Možemo li spavati 4 sata dnevno?
 • Kako se (brzo) razbuditi ili opustiti?
 • Kroz zanimljiv teorijski dio ćemo govoriti o ovim i drugim temama, a imat ćete i priliku iskušati vježbe kojima možete olakšati put do svoje 'ravnoteže'.

Radionica je idealna za svakoga tko:

 • teško usklađuje posao s privatnim životom,
 • želi djelovati preventivno i poticati zdravi životni stil, te
 • želi učinkovitije ostvarivati svoje potencijale.

Pridružite se u ovom virtualnom druženju te u samo samo sat vremena povećajte kvalitetu svog života!

Vrijeme online radionice je 07.10.2021. od 18:00 online. U predavanju može sudjelovati prvih 100 koji se priključe. Trajanje predavanja je 60 min uz mogućnost postavljanja pitanja pismeno (putem chata) još 15min. 

 • NA DAN PREDAVANJA UKLJUČITE SE U PREDAVANJE KLIKOM NA OVAJ LINK.
 • IDENTIFIKACIJSKI BROJ PREDAVANJA: 870 7109 5699
 • LOZINKA: 505749

Više o predavačici - Lina Višić, psihologica s iskustvom u području zdravstvene, kliničke i organizacijske psihologije. Završila je studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a svoje usavršavanje započela je kao psiholog u Klinici za psihijatriju Vrapče. Iskustvo na području organizacijske psihologije je stjecala radeći u agenciji za zapošljavanje Adecco te kao konzultant u području poslovnog savjetovanja za tvrtku Ramiro.

U Poliklinici Orlando je kroz rad s pacijentima primjenjivala znanje i vještine iz područja psihologije.Trenutno provodi psihoedukacije za različite organizacije i skupine polaznika diljem Hrvatske.Naročito uživa predavati o tjelesnomi mentalnom zdravlju te principima pozitivne psihologije.


Vidimo se na predavanju!

Slična pitanja

1 odgovor
3 odgovora
Nino Marić 15.01.2022. pitanje u rubrici Poslovanje od Nino Marić (15.5k bodova)
1 odgovor
2 odgovora
1 odgovor
Goran Dren 05.12.2015. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Goran Dren (6.1k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...