89 pregleda
Ana Pilato u rubrici Poslovanje od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)
Kako balansirati privatni i poslovni život?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.7k bodova)
 1. Planirajte svoje vrijeme - Koristite alatke poput Google Kalendara ili sličnih softvera za organizaciju osobno i poslovnog vremena. Kada krenete s time ne zaboravite se i držati organiziranog vremena. :)
   
 2. Slobodno vrijeme je slobodno vrijeme - Ne opterećujte slobodno vrijeme s poslovnim životom. Budite tu striktni. Negdje u životu morate povući crtu, a to neka upravo bude ovdje - na vremenski čvrsto planiranoj granici između poslovnog i privatnog života. I ne odstupajte od te granice, skoro pa pod svaku cijenu!
   
 3. Posvetite se sebi - Za vrijeme privatnog života planirajte kada je vrijeme kada ćete se posvetiti samo sebi. Djeca ili društvene obaveze su opet oblik obaveze. Kao i poslovni život. Kako bi u druženju s djecom,  obitelji, prijateljima, pa i u poslu istinski uživali morate se prvo odmoriti i resetirati. Nakon vremena koje ste posvetite sebi, postajete smirenija osoba, imate više razumijevanja za sebe, a onda i za sve druge.
   
 4. Korak po korak - Ne budite previše strogi prema sebi oko ovih pravila, ali svaki dan bilježite koliko ste uspjeli obaviti planiranoga. S vremeno ćete lakše planirati i naučiti ćete držati čvrstu liniju između privatnog i poslovnog života, ali da dođete do tog stadija krenite korak po korak - dan po dan.
+3 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (27.2k bodova)

Odgovor na ovo pitanje daje SimBex Akademija - edukacija za poboljšanje kvalitete života - kroz online predavanje "Balans privatnog i poslovnog života" koji se održava 07.20.2021.


Radite li prekovremeno? Spavate li dovoljno? Imate li vremena za obitelj i prijatelje? Moderan stil života stalno iskušava ljudsku moć prilagodbe, te se od nas očekuje da budemo majstori balansiranja! Odnedavno se suočavamo i s promjenama životnog stila koje dodatno otežavaju odvajanje poslovnog i privatnog. Rad od doma sve je češća pojava pa ili više vremena provodimo radeći doma sami, ili doma radimo u okruženju svojih najmilijih. Granice između posla i 'ne posla' sve su mutnije!

Na ovoj interaktivnoj radionici naučite kako postaviti zdrave granice i postići ravnotežu poslovnog i privatnog. Doznajte kako uskladiti radne zadatke sa privatnim obavezama te kako istovremeno zadržati produktivnost i zadovoljstvo.

Neke od tema:

 • Možemo li, i trebamo li, odvojiti privatni i poslovni život?
 • Kako postaviti prioritete?
 • Kako reći 'ne' rasipanju energije?
 • Kako se odvojiti od posla koji radimo u dnevnom boravku?
 • Postoje li „noćne ptice“? Možemo li spavati 4 sata dnevno?
 • Kako se (brzo) razbuditi ili opustiti?
 • Kroz zanimljiv teorijski dio ćemo govoriti o ovim i drugim temama, a imat ćete i priliku iskušati vježbe kojima možete olakšati put do svoje 'ravnoteže'.

Radionica je idealna za svakoga tko:

 • teško usklađuje posao s privatnim životom,
 • želi djelovati preventivno i poticati zdravi životni stil, te
 • želi učinkovitije ostvarivati svoje potencijale.

Pridružite se u ovom virtualnom druženju te u samo samo sat vremena povećajte kvalitetu svog života!

Vrijeme online radionice je 07.10.2021. od 18:00 online. U predavanju može sudjelovati prvih 100 koji se priključe. Trajanje predavanja je 60 min uz mogućnost postavljanja pitanja pismeno (putem chata) još 15min. 

 • NA DAN PREDAVANJA UKLJUČITE SE U PREDAVANJE KLIKOM NA OVAJ LINK.
 • IDENTIFIKACIJSKI BROJ PREDAVANJA: 870 7109 5699
 • LOZINKA: 505749

Više o predavačici - Lina Višić, psihologica s iskustvom u području zdravstvene, kliničke i organizacijske psihologije. Završila je studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a svoje usavršavanje započela je kao psiholog u Klinici za psihijatriju Vrapče. Iskustvo na području organizacijske psihologije je stjecala radeći u agenciji za zapošljavanje Adecco te kao konzultant u području poslovnog savjetovanja za tvrtku Ramiro.

U Poliklinici Orlando je kroz rad s pacijentima primjenjivala znanje i vještine iz područja psihologije.Trenutno provodi psihoedukacije za različite organizacije i skupine polaznika diljem Hrvatske.Naročito uživa predavati o tjelesnomi mentalnom zdravlju te principima pozitivne psihologije.


Vidimo se na predavanju!

Slična pitanja

2 odgovora 108 pregleda
1 odgovor 154 pregleda
1 odgovor 396 pregleda
Mia M. 31.03.2016. pitanje u rubrici Poslovanje od Mia M. [Ekstraktivan] (7.5k bodova)

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...