171 pregleda
Znatkica u rubrici Djeca i roditeljstvo od Znatkica [Superaktivan] (4.3k bodova)

Kako maloj djeci približiti astronomiju? 

Kako djeci objasniti važnost astronomije?

Ima li kakvih slikovnica o astronautima i astronomiji za djecu?

Što ako moje dijete zanimaju Mjesec, zvijezde, planete, svemir, kometi, ...?

 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o. [Ekstraktivan] (7.2k bodova)
odabran od Znatkica
 
Najbolji odgovor

Preporučamo Vam knjige tj. dječje slikovnice "Astrokuharica" i "Psi u svemiru" za sve male ljubitelje životinja i svemira.

Psi u svemiru

Kakve veze imaju pas i svemir? Na prvi pogled nikakve, ali kad se sjetimo da je prvo živo biće u svemiru bio jedan pas, Lajka, i to davne 1957., onda itekako imaju (iako na Znatku ima odgovor koje je stvarno živo biće bilo prvo u svemiru). Upravo ova, i još mnogo drugih zanimljivih činjenica i zgoda o psima i svemiru, opisane su u dječjoj slikovnici 'Psi u svemiru', autorice Jasne Žmak i ilustratorice Dubravke Kolanović, koje smatraju kako dječja radoznalost i mašta ne poznaju granice, a da su svemir, zvijezde, letjelice, nebo i planeti čaroban svijet u koji djeca mogu uroniti i uživati učeći. A kada tomu dodamo i pse, koji u ovom slučaju lete, odnosno letjeli su u taj nedostižan i beskrajan svemir, imamo savršenu priču. 

Dobre priče uspijevaju povezati stvarnost i maštu, svojom istinitošću potiču na razmišljanje, a ljepotom riječi i slike razvijaju ljubav prema umjetnosti. Upravo to čini ova slikovnica, objavljena u listopadu prošle godine, u suradnji s udrugom „Kako psi komuniciraju“.

Astrokuharica

Ista ta udruga prošli tjedan objavila je novu dječju slikovnicu pod nazivom Astrokuharica, koja je ujedno prva hrvatska, a vrlo vjerojatno i svjetska, ilustrirana astro kuharica, namijenjena djeci od okvirno 6 do 12 godina (ali i odraslima koji nisu vješti u kuhanju, a ni u astronomiji), kroz koju mogu učiti ne samo kako pripremati jela, nego i što ta jela znače u astronomiji (npr. galaksijska pizza podučava o galaksijama, dugine boje na ražnjićima o spektru boja/dugi i sl. Na 40 stranica i kroz 12 recepata, objašnjeno je 12 astronomskih pojmova, koji će dijete uvesti u čarobni svijet svemira i kuhanja; originalni recepti za čokolaksije, dugine boje na štapiću, slojeve Zemlje u staklenki i još mnogo toga, jednostavnošću pripreme i čarolijom okusa osvojit će svakoga tko ih jednom isproba. 

Astrokuharica je nastala u suradnji s najpoznatijom hrvatskom astrofizičarkom prof. dr. sc. Vernesom Smolčić i njezinim portalom Astroučionica, na kojemu popularizira astronomiju, kako za velike, tako i za male. Recepte potpisuje Miljenka Kuhar, zaljubljenica u kuhanje i uvijek spremna za isprobavanje novih kulinarskih ideja, a ilustracije nagrađivana ilustratorica Vanda Čižmek, čiji odlični radovi „nose“ cijelu kuharicu.

 


Više detalja o radu udruge Kako psi komuniciraju, kao i knjigama 'Psi u svemiru' i 'Astrokuharica' možete pronaći na službenoj stranici: https://kakopsikomuniciraju.hr/

Slična pitanja

2 odgovora 260 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...