120 pregleda
Ana Pilato u rubrici Društvo od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)

Razoran potres, koji je krajem 2020. godine pogodio Petrinju i okolna područja, ostavio je trajan trag na ljudima i brojnim građevinama u obližnjim mjestima. Na koje načine pomoći stradalima velikim potresom 2020. koji žive i rade u Petrinji i okolici?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o. [Ekstraktivan] (8.0k bodova)

Bolnica BistraDio Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra je u tom potresu 2020. pretrpio znatna oštećenja te je, pregledom statičara, bio označen kao privremeno neupotrebljiv, nakon čega je polovina malih pacijenata premještena u Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić Gradu. Preostali pacijenti, oni s težim oblicima bolesti i oni vezani za kisik, ostali su u Bistri, u dijelovima bolnice koji nisu previše oštećeni, no krajem veljače 40ak preseljene djece se nakon što je bolnica osigurana potpornim stupovima i skelama vratilo u bolnicu Bistra, koju većina njih doživljava kao svoj dom. 

Specijalna bolnica za bolesti dječje dobi Gornja Bistra, jedina je u Hrvatskoj koja se bavi najtežim i neizlječivim oboljenjima, a smještena je u dvorcu Oršić iz 18. stoljeća i trenutno ima 103 pacijenta.

Pomoć u prikupljanju sredstava za bolnicu - Donna Vekić i Borna Ćorić

Kako bi se Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra u potpunosti renovirala i postala ugodno mjesto za mališane, potrebne su daljnje investicije i donacije. Svoj doprinos tome nedavno su dali i osnivači brenda Old Pilot's Gin, zajedno s njihovim brand ambasadorima, našim proslavljenim tenisačima - Donna Vekić i Borna Ćorić. Zajedno su prikupili sredstva s kojima će ova specijalna bolnica kupiti opremu kojom će biti opremljene sobe malih bolesnika, a čime će se znatno povećati standard njege i skrbi za male bolesnike.

Pri tome, Donna Vekić je izjavila:

„Mislim da je važno podignuti svijest među ljudima oko ustanova u našoj zemlji koje imaju ovako plemeniti, ali istovremeno iznimno težak posao. Oni trebaju svu pomoć koju mogu dobiti. Ponekad zaboravljamo koliko smo privilegirani što smo u poziciji da se bavimo sportom i natječemo se diljem svijeta“.

Borna Ćorić je istaknuo sljedeće:

„Jako volim interakciju s djecom jer su iskrena, dobronamjerna, vesela i optimistična ljudska stvorenja. Smatram da trebamo biti svjesni činjenice da postoji velik broj djece koja trebaju pomoć i pažnju. Bolnica Bistra je mjesto gdje svi naši osobni problemi postaju nebitni i nadam se da će dobiti pomoć koju zaslužuju.“

Osnivači brenda Old Pilot's Gin ponosni su na ovu suradnju s našim sjajnim mladim tenisačima te su komentirali ovo prikupljanje sredstava na sljedeći način:

„Kao poduzetnici, a prije svega kao roditelji, svjesni situacije u kojoj se bolnica Bistra i njeni maleni pacijenti nalaze, osjetili smo potrebu pomoći i malim doprinosom olakšati i uljepšati život djeci koja se tamo nalaze. Naša poslovna suradnja s Donnom i Bornom je rezultirala time da sva sredstva koja su uložena u  suradnju budu donirana s nadom u bolje sutra za hrabre mališane i njihove skrbnike. Želja nam je pomoći, a možda ovim činom i motivirati ostale ljude koji su u mogućnosti da naprave istu ili sličnu stvar. Sretni smo i ponosni na suradnju sa tako velikim sportskim imenima, Donnom Vekić i Bornom Ćorićem. Ne samo zato što su poklonili povjerenje našem brandu nego i činjenice da je naša suradnja započela humanitarnom akcijom kojom izravno pomažemo najugroženijoj skupini našeg društva, djeci sa posebnim potrebama. U izazovnim vremenima potresa, pandemije i ekonomske nesigurnosti nužno je osvrnuti se oko sebe, promijeniti prioritete i pomoći onima kojima je to danas najpotrebnije.“

Ravnatelj Bolnice Bistra, Renato Mittermayer, od srca se zahvalio donatorima sljedećim riječima:

„Zahvaljujem se inicijatorima na ovoj plemenitoj akciji, jer opremanje bolesničkih soba sa bolničkim krevetima, koji su prilagođeni potrebama naših malih bolesnika u znatnome podiže standard njege i skrbi. Naime radi se o krevetima koji se mogu s električnim motorima prilagođavati i podešavati, kako bi se mali bolesnici mogli postaviti u optimalan položaj. Naši pacijenti cijelo vrijeme leže u svojim krevetima, pa izuzetnu pažnju moramo posvetiti kako ne bi dobili rane od dugotrajnog ležanja. S ovim medicinskim krevetima biti će nam lakše održavati osjetljivu kožu naših bolesnika, te im omogućiti najugodniji položaj njihovih tijela i time sigurno poboljšati kvalitetu zdravstvene njege i njihov boravak u našoj bolnici učiniti lakšim“.

I vi koji čitate ovaj odgovor na Znatku možete dati svoj doprinos ovom nesebičnom cilju, jer svaki mali korak dio je jednog velikog. Više informacija o tome kako dati svoj doprinos bolnici saznajte ovdje.

Slična pitanja

7 odgovora 389 pregleda
5 odgovora 237 pregleda
Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prijava
Znatko medijski pokriva


Ignite the Spark

Zagreb, 13.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava
Znatko medijski pokriva


Phygital – the future of retail!

Konferencija namijenjena robi široke potrošnje (FMCG).

22.10.2022.
Mozaik Centar Zagreb


PRIJAVA
Znatko medijski pokriva

20. ZFF
Zagreb Film FestivalZagreb, 23.-30.10.2022.

Prijave uskoro!

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.3k pitanja

14.8k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...