152 pregleda
Ana Pilato u rubrici Društvo od Ana Pilato (7.9k bodova)

Razoran potres, koji je krajem 2020. godine pogodio Petrinju i okolna područja, ostavio je trajan trag na ljudima i brojnim građevinama u obližnjim mjestima. Na koje načine pomoći stradalima velikim potresom 2020. koji žive i rade u Petrinji i okolici?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o. (10.8k bodova)

Bolnica BistraDio Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra je u tom potresu 2020. pretrpio znatna oštećenja te je, pregledom statičara, bio označen kao privremeno neupotrebljiv, nakon čega je polovina malih pacijenata premještena u Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić Gradu. Preostali pacijenti, oni s težim oblicima bolesti i oni vezani za kisik, ostali su u Bistri, u dijelovima bolnice koji nisu previše oštećeni, no krajem veljače 40ak preseljene djece se nakon što je bolnica osigurana potpornim stupovima i skelama vratilo u bolnicu Bistra, koju većina njih doživljava kao svoj dom. 

Specijalna bolnica za bolesti dječje dobi Gornja Bistra, jedina je u Hrvatskoj koja se bavi najtežim i neizlječivim oboljenjima, a smještena je u dvorcu Oršić iz 18. stoljeća i trenutno ima 103 pacijenta.

Pomoć u prikupljanju sredstava za bolnicu - Donna Vekić i Borna Ćorić

Kako bi se Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra u potpunosti renovirala i postala ugodno mjesto za mališane, potrebne su daljnje investicije i donacije. Svoj doprinos tome nedavno su dali i osnivači brenda Old Pilot's Gin, zajedno s njihovim brand ambasadorima, našim proslavljenim tenisačima - Donna Vekić i Borna Ćorić. Zajedno su prikupili sredstva s kojima će ova specijalna bolnica kupiti opremu kojom će biti opremljene sobe malih bolesnika, a čime će se znatno povećati standard njege i skrbi za male bolesnike.

Pri tome, Donna Vekić je izjavila:

„Mislim da je važno podignuti svijest među ljudima oko ustanova u našoj zemlji koje imaju ovako plemeniti, ali istovremeno iznimno težak posao. Oni trebaju svu pomoć koju mogu dobiti. Ponekad zaboravljamo koliko smo privilegirani što smo u poziciji da se bavimo sportom i natječemo se diljem svijeta“.

Borna Ćorić je istaknuo sljedeće:

„Jako volim interakciju s djecom jer su iskrena, dobronamjerna, vesela i optimistična ljudska stvorenja. Smatram da trebamo biti svjesni činjenice da postoji velik broj djece koja trebaju pomoć i pažnju. Bolnica Bistra je mjesto gdje svi naši osobni problemi postaju nebitni i nadam se da će dobiti pomoć koju zaslužuju.“

Osnivači brenda Old Pilot's Gin ponosni su na ovu suradnju s našim sjajnim mladim tenisačima te su komentirali ovo prikupljanje sredstava na sljedeći način:

„Kao poduzetnici, a prije svega kao roditelji, svjesni situacije u kojoj se bolnica Bistra i njeni maleni pacijenti nalaze, osjetili smo potrebu pomoći i malim doprinosom olakšati i uljepšati život djeci koja se tamo nalaze. Naša poslovna suradnja s Donnom i Bornom je rezultirala time da sva sredstva koja su uložena u  suradnju budu donirana s nadom u bolje sutra za hrabre mališane i njihove skrbnike. Želja nam je pomoći, a možda ovim činom i motivirati ostale ljude koji su u mogućnosti da naprave istu ili sličnu stvar. Sretni smo i ponosni na suradnju sa tako velikim sportskim imenima, Donnom Vekić i Bornom Ćorićem. Ne samo zato što su poklonili povjerenje našem brandu nego i činjenice da je naša suradnja započela humanitarnom akcijom kojom izravno pomažemo najugroženijoj skupini našeg društva, djeci sa posebnim potrebama. U izazovnim vremenima potresa, pandemije i ekonomske nesigurnosti nužno je osvrnuti se oko sebe, promijeniti prioritete i pomoći onima kojima je to danas najpotrebnije.“

Ravnatelj Bolnice Bistra, Renato Mittermayer, od srca se zahvalio donatorima sljedećim riječima:

„Zahvaljujem se inicijatorima na ovoj plemenitoj akciji, jer opremanje bolesničkih soba sa bolničkim krevetima, koji su prilagođeni potrebama naših malih bolesnika u znatnome podiže standard njege i skrbi. Naime radi se o krevetima koji se mogu s električnim motorima prilagođavati i podešavati, kako bi se mali bolesnici mogli postaviti u optimalan položaj. Naši pacijenti cijelo vrijeme leže u svojim krevetima, pa izuzetnu pažnju moramo posvetiti kako ne bi dobili rane od dugotrajnog ležanja. S ovim medicinskim krevetima biti će nam lakše održavati osjetljivu kožu naših bolesnika, te im omogućiti najugodniji položaj njihovih tijela i time sigurno poboljšati kvalitetu zdravstvene njege i njihov boravak u našoj bolnici učiniti lakšim“.

I vi koji čitate ovaj odgovor na Znatku možete dati svoj doprinos ovom nesebičnom cilju, jer svaki mali korak dio je jednog velikog. Više informacija o tome kako dati svoj doprinos bolnici saznajte ovdje.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...