🎂🎉 DANAS JE ZNATKOV 9. ROĐENDAN! 🎉🎂
80 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Stanovanje od Mia Jelinčić (2.1k bodova)

Kako je Wienerberger pridonio obnovi Gline nakon potresa? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija (86.9k bodova)
prikazano od Znatko

Wienerberger donirao sav materijal za izgradnju kuće obitelji iz Gline

Kvalitetni i dugotrajni materijali – najbolji izbor za siguran dom  

Kvaliteta života uvelike ovisi o tome kakvo je naše okruženje, a dom u kojem živimo treba biti oaza mira, sigurnosti i opuštanja. Siguran dom preduvjet je za kvalitetnu svakodnevicu.

Potres je osvijestio mnoge o sigurnoj gradnji i važnosti korištenja kvalitetnih i izdržljivih materijala koji imaju dug vijek trajanja. U potresom pogođenim područjima mnoge obitelji su ostale potpuno bez svog doma i moraju ga ispočetka graditi, dok je drugima potrebna značajna obnova.

Wienerberger aktivno doprinosi boljoj kvaliteti življenja i sudjeluje u kreiranju napredne budućnosti gradnje kao multinacionalni proizvođač glinenih blokova za zidove, fasadne opeke i glinenog crijepa, plastičnih i keramičkih cijevnih sustava i betonskih i glinenih opločnika. Nakon potresa Wienerberger se aktivno uključio u rješavanje gorućih problema u potresom pogođenim područjima. Kompanija je do sada pomogla kroz donacije od preko 150 tona pomoći u crijepu i opeci na području Banovine, i osiguravanju pomoći za više desetina obitelji koje su obnavljale svoj potresom razrušeni dom. Obitelj Lipak iz Gline jedna je od obitelji koje su ostale bez doma nakon potresa, a Wienerberger je nedavno odlučio ponovo se angažirati i pomoći obitelji u izgradnji nove kuće.

„Drago nam je da je Wienerberger Hrvatska mogao donirati materijale obiteljima kojima je pomoć bila potrebna. Ovim putem posebno se zahvaljujem Hrvatskom centru za Potresno Inženjerstvo od kojeg smo dobivali informacije o donacijama. Zahvaljujući tim informacijama uspješno smo realizirali donaciju za obitelj Lipak kako bi izgradili novi, topli i siguran dom koji im je bio potreban.“ - izjavio je Tomislav Franko, komercijalni direktor i član uprave Wienerberger Adriatic.

Darijo Lipak je vatrogasac i odmah nakon potresa je bio na terenu i pomagao svima kojima je pomoć bila potrebna, a dobra djela nastavio je i u danima nakon potresa kada je pomagao mnogim obiteljima da pronađu privremeni smještaj. Nažalost, potres koji je zadesio Petrinju uništio je i dom njegove obitelji zbog čega je bila potrebna izgradnja nove kuće.

Sretni smo što mu se ovom donacijom možemo zahvaliti u ime svih onih kojima je pomogao. Veselimo se vidjeti novi dom ove obitelji koji će biti izgrađen kompletnim Porotherm i Tondach sistemima.“ – kaže Franko.

Wienerberger uvijek brine za zajednicu u kojoj djeluje tako da prati i osluškuje potrebe ljudi i redovito sudjeluje u rješavanju društvenih problema kroz društveno odgovorno poslovanje. U svojoj ponudi ima kompletna i inovativna građevinska rješenja, ali i pomaže stručnim savjetima svima u izgradnji i obnovi doma, pogotovo nakon potresa. Tehnička podrška stoji na raspolaganju i pruža besplatno savjetovanje i pomoć svim zainteresiranima za najbolje rješenje za sigurnu i kvalitetnu gradnju.

Slična pitanja

1 odgovor
6 odgovora
Christina Khouri 28.11.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Christina Khouri (210 bodova)
1 odgovor
Lovro Gorup 29.11.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Lovro Gorup (3.4k bodova)
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.6k pitanja

15.3k odgovora

3.5k komentara

1.5k korisnika

...