233 pregleda
Lovro Gorup u rubrici Stanovanje od Lovro Gorup
promjena rubrike od Znatko
Koji je postupak postavljanja tapeta na zidove kuće?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Iva Jukić od Iva Jukić
Postavljanje tapeta može biti dosta kompliciran posao. Osoba treba imati dosta strpljenja i preciznosti. Tapete trebaju biti uredno postavljene, uzorci se moraju točno poklapati i rubovi moraju ostati nevidljivi.
Prije početka postavljanja potrebno je procijeniti stanje podloge. Zidovi ne smiju biti vlažni, boja se ne smije ljuštiti, zidovi isto tako moraju biti bez čisti, pukotina i oštećenja. Ukoliko je na zidu gruba žbuka ili ima neke druge nepravilnosti prije postavljanja tapeta na zid se stavlja makalatura. To je tapeta bez uzorka koja služi kao podloga za tapete. Nakon što smo se dobro pripremili potrebno je nabaviti odgovarajući materijal. Prvi korak je svakako krojenje tapeta gdje se mora obratiti pažnja na uzorak. Nakon toga slijedi nanošenje ljepila na tapete te postavljanje tapeta na zid. Tapete se postavljaju od vrha prema dnu zida. Posebnu pažnju trebamo posvetiti rubovima uz bočne zidove i mjestima oko utičnica. Detaljniji opis i potreban materijal možete pogledati na: https://hausmajstorica.com/radionica/lijepljenje-tapeta/
Postavljanje tapeta zahtjeva posebnu vještinu i potrebna će vam biti pomoć. Ako niste spretni s rukama svakako savjetujem da potražite pomoć profesionalaca.

Slična pitanja

1 odgovor
Lovro Gorup 09.11.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Lovro Gorup
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...