114 pregleda
Augustina Kolak u rubrici Stanovanje od Augustina Kolak [Megaktivan] (13.3k bodova)
promjena rubrike od Znatkica
Mislim na sve osim bušenja zida. Postoje li neke ljepljive trake koje mogu izdržati da slika ne padne? Gdje se mogu kupiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.6k bodova)
Taman sam htio odgovoriti da ti za to treba bušilica, tzv. tipla i šaraf, ali ima i jednostavnija varijanta gotovih "zakački" za slike koje imaju u sebi male čavle te ti je za taj način potreban jedino čekić ili neki sličan predmet.

Ako baš želiš izbjeći takav način koji naravno zadire u građevinsku konstrukciju zid, iako vrlo minimalno i neprimjetno, možda je onaj tko ti iznajmljuje nekretninu u kojoj živiš odlučio čak i da je to zabranjeno, te nemaš izbora. Obostrano ljepljive trake svakako mogu biti dobar izbor, ali slika isto tako ne smije biti preteška da se ne odlijepi. Također, ovisno o podlozi zida (može biti žbuka, tapete, brodski pod, ...) ljepljive trake mogu različiti reagirati te isto tako oštetiti zid, pogotova ako nije obnavljan desetljećima. Brodski pod (drvo) ti pomaže da lakše zalijepiš ili odlijepiš te trake za slike.

Ipak, korištenje ljepljive trake (duž svake stranice slike, sa stražnje strane) ti toplo preporučam ako misliš da je zid kvalitetno napravljen.

Slična pitanja

2 odgovora 603 pregleda
1 odgovor 115 pregleda
2 odgovora 314 pregleda
1 odgovor 1.1k pregleda
2 odgovora 1.9k pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...