Ivan Gačić u rubrici Web Marketing od
  1. Tko je bloger i kako bloger zarađuje?
  2. Da li su blogeri evoluirali u zadnjih par godina i kako?
  3. Da li se danas uopće isplati biti bloger?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako biti gostujući bloger na Znatku?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Darko Međimurec od
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Bloger je osoba koja piše i stvara sadržaj

  1. Bloger je ona osoba na internetu koja objavljuje tekstove (na svom blogu, najčešće WordPress CMS), ali danas i samo fotografije (Instagram) ili samo video (YouTube) - dakle sadržaje koji okupljaju dovoljan broj ljudi koji žele baš od njega dobiti ono što bloger već ima ili posjeduje. Kada bloger sve to navedeno (prvenstveno dovoljan broj ljudi) ima onda zarada blogera nije problem jer agencije koje zastupaju velike korporacije žele surađivati s takvim blogerima.
    Kako bloger zarađuje?
    Blogerove pratitelje će najviše zanimati kako nešto napraviti (npr. napraviti finu čokoladnu toru, kako to napraviti, kako dobro umijesiti tijesto, kako da ne budu previše slatka, koja je idealna temperatura za pečenje, itd.). S druge strane ako se ti pratitelji povežu s proizvođačima i trgovcima posuđa koje se koriste za pripremu takvih čokoladnih torti, blogeru se stvara mogućnost da zaradi novac kroz oglašavanje proizvođača ili trgovca posuđem.
  2. Jasno je da, kao i svaki drugi posao povezan s internetom, ne samo da evoluira već i jako brzo evoluira. Nekada je za bloganje bilo dovoljno pisati tekstove, danas je bitno postavljanje jako kvalitetnih (umjetničkih) fotografija, post-produkcijski efektima postavljanje videa, organiziranje nagradnih igara ili događanja online ili uživo (meet-up). Također, suradnja s drugim blogerima i udruživanje u grupu blogera je također bitno za današnje blogere, ma koliko oni bili za sebe individualci. Blogeri danas znaju biti aktivni na nekoliko društvenih mreža paralelno ili umjesto pisanja tekstova, zbog količine vizualno sadržaja, isključivo se okreću internetskim mrežnim platformama za podršku fotografija ili video sadržaja.
  3. Na internetu sam pronašao iznos da domaći blogeri varijabilno zarađuju između 3500 do 5500 kuna mjesečno. Stvar je osobnih preferencija u životu. Ako mislite da je to dovoljno za Vaš život, onda je ovo posao za Vas. Ako zarađujete "sa strane", a uživate raditi kao bloger - nastavite biti bloger i dalje.
Ivan Gačić 28.09.2021. pitanje u rubrici Web Marketing od Ivan Gačić Kako zarađivati kroz Patreon?

Slična pitanja

1 odgovor 287 👀
2 odgovora 526 👀
2 odgovora 288 👀
2 odgovora 1.6k 👀
1 odgovor 671 👀
Ivan Gačić 28.09.2021. pitanje u rubrici Web Marketing od Ivan Gačić
1 odgovor 467 👀
1 odgovor 1.8k 👀
Marinko Zadro 30.12.2013. pitanje u rubrici Mediji od Marinko Zadro
3 odgovora 619 👀
2 odgovora 634 👀
1 odgovor 370 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...