Ružica Perić u rubrici Turizam i putovanja od Ružica Perić
uređen od Ružica Perić
Koje lokacije vrijedi posjetiti za vrijeme boravka u Splitu??

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić
U Splitu postoji više znamenitosti koje se isplati vidjeti.

Prije svega, kao svojevrstan simbol grada ističe se Dioklecijanova palača, koja je jedan od najbolje očuvanih spomenika rimskog graditeljstva na svijetu. Tu je i Katedrala sv. Duje koja je bila mauzolej cara Dioklecijana.

Vrlo je zanimljiv i Peristil te kip Grgura Ninskog. Prema vjerovanju, ako primite Grgura za palac i pritom zaželite želju, imat ćete sreće i želja će vam se ostvariti (zbog mnogih želja palac na kipu promijenio je boju).

Ako vas zanima malo više povijesti, možete posjetiti i arheološki muzej. Uz to, valja prošetati rivom, popeti se na brdo Marjan, s kojega se pruža prekrasan pogled na Split i otoke, te se naravno okupati na jednoj od plaža.
+5 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec

Bili smo dva para u autu u prolazu pored Splita (ovdje rezervirajte turistički smještaj u Splitu) i kretali se južnije u Dalmaciju. Kod prolaza pored Splita, baš u pravi tren netko je u autu počeo govoriti "Ajmo do Splita! Ajmo tu nešto pojesti! Ajmo u centar! Radije nego da ručamo na auto-cesti." Vozač je spretno skrenuo u zadnji tren prema Splitu s auto-ceste, te iako za zagrepčane mali labirint, ubrzo smo se uz pomoć moderne tehnologije našli u centru Splita na rivi. Auto smo parkirali na samoj rivi i krenuli u šetnju uz morski zrak i sunce i prekrasan pogled u daljinu na brodove.

Došli smo do Peristila gdje smo malo bacili oko na splitske građevine, slikali se jedno 100 puta (svatko!), te uz more na malom štandu kupili magnete za frižider (svatko svoj) i sjeli na pizzu u restaurant Veneranda na rivi, a prvi do Peristila. Nakon što smo dobili obilne porcije i punih trbuha zaputili smo se do parkinga na rivi i nastavili prvo kroz grad, a onda auto-cestom južnije u Dalmaciju.

Dakle, ne morate se dugo zadržavati u Splitu, dovoljno je da ga iskoristite za privremenu pauzu za ručak na putu u južnu Dalmaciju i osvježiti će Vam dan umjesto da blagujete uz auto-cestu.

Slična pitanja

1 odgovor 498 👀
3 odgovora 706 👀
3 odgovora 542 👀
1 odgovor 254 👀
2 odgovora 484 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...