Ana Pilato u rubrici Poslovanje od Ana Pilato

Od početka covid pandemije svjedoci smo extra popularnosti video chat aplikacija kao što su Zoom, Google Meet i druge. Koliko je pandemija uspješno "prebacila" našu naciju (goste, posjetitelje, sudionike, ...) sa live događanja na online događaje? Istina, ljudi dolaze na online evente. Da li su se baš svi jednostavno prebacili na online evente ili tu ima nekih problema? Pod događanjima mislim na konferencije, sajmove, seminare i radionice.

Da li su online eventi rješenje i da li će ih biti još više u budućnosti (ako pandemija splasne)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Lea Kosović od Lea Kosović
Pandemija je promijenila pravila igre za event industriju i izbacila jedan od glavnih faktora svakog eventa - networking. Veliki dio sudionika evenata na iste dolazi kako bi se mogli međusobno minglati, upoznati, stvoriti neke nove prilike i razmijeniti posjetnice. Online eventima je dobar dio toga onemogućen. Iako postoje streaming servisi koji omogućuju interakciju sudionika, nije to to. Rekla bih da je pandemija uspješno prebacila sve ono što je imalo smisla održati i online, a neki eventi koji se reklamiraju kao networking eventi jednostavno su otkazani i prebačeni za bolja vremena.

Bilo je tu dosta izazova s online eventima - kako se odjednom preko noći prebaciti na online platforme, koju platformu odabrati, koliko košta, mogu li sudionici networkati, mogu li se sponzori pokazati, koliko naplatiti online event....? Nitko do sada nije bio tako preko noći prisiljen upoznati se s takvim event-servisima i svim opcijama koje nude. Ali, snašli smo se svi :) Sajmovi su se teže prilagodili (virtualni sajmovi nisu baš zaživjeli kod nas), ali konferencije su se normalno mogle održavati i u online obliku.

Nekako smatram da nam je pandemija otvorila oči i otvorila novi koncept hibridnih evenata. Ovime je omogućen još veći spektar publike - onih koji su iz drugih država/kontinenta i kojima je preskupo dolaziti fizički na neki event.

Slična pitanja

3 odgovora 413 👀
2 odgovora 345 👀
1 odgovor 184 👀
1 odgovor 303 👀
3 odgovora 1.0k 👀
Ivan Gačić 12.11.2020. pitanje u rubrici Mediji od Ivan Gačić
1 odgovor 251 👀
2 odgovora 838 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...