442 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Mediji od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova)
promjena rubrike od Redakcija

Kakvi su to hibridni događaji?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+14 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o. [Ekstraktivan] (7.3k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

O budućnosti evenata raspravljalo se na 14. Weekend Media Festiavalu u Rovinju na panelu „Eventi budućnosti – je li druženju uživo došao kraj?“ na kojem su sudjelovali Berislav Marszalek, direktor i osnivač najuspješnije regionalne event platforme Entrio.hr, te Boris Kovaček, izvršni direktor i producent Weekend Media Festivala. Uz izazovno iskustvo organizacije ovogodišnjeg Weekend Media Festivala, publici su približili virtualne (online) evente i posebno hibridne evente kao idealna rješenja na pandemiju koja je u jednom trenutku u potpunosti zabranila održavanje festivala i događaja uživo.

Hibridni događaj je definiran kao događaj koji uključuje streaming uživo, ali i sudjelovanje jednog dijela publike "na licu mjesta" (dio kao tradicionalno organiziran događaj). Hibridni događaj se održava se na lokaciji s uzvanicima te se odvija poput nekog tradicionalnog događaja. Događaj koji se odvija uživo s prisutnom publikom postaje hibridan onog trena kada organizatori događanja odluče emitirati (dio ili cijeli) događaj internetskoj publici

Događanja sa uzvanicima kao što su panel rasprave na konferencijama, a koji ciljaju međunarodnu publiku - danas će najčešće odabrati ovaj hibridni format gdje se vidi potencijal i za održavanje hibridnih događanja i nakon kraja pandemije kojem se svi nadamo.

Ivan Gačić 29.11.2021. pitanje u rubrici Tehnologija od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova) Kako izgleda sajam u virtualnom ili hibridnom formatu?
+12 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić [Ekstraktivan] (9.8k bodova)
uređen od Redakcija

Hibridni događaji su vrsta događanja za koje je karakteristično da sudionici imaju program koji prate uživo putem neke online platforme koju je organizator izabrao istovremeno kada i grupa sudionika koja je osobno prisutna na samom događanju. Hibridni događaji  mogu biti:

  • Konferencije
  • Seminari
  • Radionice
  • Izložbe
  • ...i sl.

''Zahvaljujuci'' epidemiji korona virusa i isplativosti online događanja, hibridni događaji su postali popularan nacin pocevanja bilo kojeg sudjelovanja u događajima uz relativno nisku ili NIKAKVU cijenu. Ljudi zbog razno-raznih razloga nisu u određenom momentu u mogucnosti putovati na seminare ili konferencije, te su upravo zbog tog online/hibridni događaji vrlo dobar nacin za to ispraviti.

+8 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković [Megaktivan] (19.1k bodova)

Što su hibridni događaji?

Hibridni događaji su jednostavno događaji uživo i virtualno. Uzimate svoj događaj uživo zajedno sa publikom,sadržajem i još mnogo toga i dodajete mu virtualnu komponentu kako bi vaša publika mogla sudjelovati u vašem događaju bez obzira gdje se nalazi. Znači dio sudionika su na fizičkom mjestu a dio participira online. Svi sudionici uživaju u događaju i međusobno komuniciraju tokom toga događaja. Hibridni događaji spadaju u online događaje.

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...