221 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Poslovanje od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.0k bodova)
Koliko je zahtjevno organizirati online događaj  ili hibridni događaj?
Ivan Gačić od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.0k bodova)
Hibridni događaj je onaj koji je i online i offline.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+6 glasa
Maja Bosanac od Maja Bosanac [Proaktivan] (535 bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor
Za početak, bitno je razdvojiti te dvije vrste evenata. Online eventi su isključivo eventi koji nemaju fizičku komponentu i održavaju se isključivo online, te je njih nešto jednostavnije organizirati.

Hibridni eventi su miks između fizičkih i online evenata, najčešće su to eventi koji se održavaju na fizičkoj lokaciji, ali se za publiku dodatno prenose i online, što je posebno aktualno u ovim trenucima. Takve evente je nešto kompliciranije organizirati.

Za obje opcije bitno je imati kvalitetan tim i opremu koji će to znati ne samo organizirati, već i producirati. Za virtualan event nam je potreban studio (ako će nam govornici biti u studiju), odlična internetska veza, platforma preko koje ćemo producirati, ali i oprema poput kamere, miksete, mikrofona i slično. Bitno je imati i moderatora ali i administratora koji će timu prenositi sve bitne obavijesti poput onih kad trebaju uključiti kojeg govornika, ali i čitati pitanja od strane sudionika i pripremati ih za moderatora.

Online event ne mora imati studio, to može biti event i preko platforme poput Zoom-a, ali je bitno da postoji moderator i administrator događanja.

Hibridni eventi su najčešće organizirani i na fizičkom mjestu, te oni zahtijevaju kompliciraniju logistiku, tim za streaming ali i koštaju više. Razlog tome je činjenica da se online eventi organiziraju kako bi se izbjegli troškovi poput smještaja, dvorane za evente, cateringa i produkcije, a u slučaju hibridnih evenata, takvi su troškovi neophodni.
+6 glasa
Tom Gavazzi od Tom Gavazzi [Aktivan] (175 bodova)
Ne bih se složio da je hibridni događaj koji je offline (live event) i online jer online može biti i streaming ,a to onda nije hibridni event. Hibridni event podrazumijeva uključivost live i online sudionika sa pitanjima, komentarima, anketama... što streaming ne omogučava i zato što tržište nije naviknuto da komentira kada gleda nešto na Youtubu.

Isto tako za hibridni dogođaj je strateški bitno da se pri izradi stragegije i ciljeva eventa odmah zna da se ide live i online i koji je oblik onlinea jer ima dosta sinergije između live i online teama u produkciji, promociji, sadržaju,...
Nino Marić 30.12.2021. pitanje u rubrici Poslovanje od Nino Marić [Ekstraktivan] (6.1k bodova) Koliko je zahtjevno napraviti poslovno jedrenje na moru kao hibridni događaj?
+4 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić [Ekstraktivan] (9.7k bodova)

Online događaj ili hibridni događaj je znatno lakse organizirati za razliku od ''klasicnog eventa''.  Za razliku od klasicnog eventa, nije bitno brinuti o:

  • Putnim troskovima, transferima, troskovima smjestaje za goste i govornike
  • O razmjestaju stolica, cateringu, poklonima ili nekom lunch breaku za sudionike
  • Zone za sponzore
  • Organiziranju after party, DJova ili barova
  • O Hostesama i razno-raznim volonterima i sl.

Za online događaj je bitna kvalitetna tehnicka oprema te stabilan i brz pristup internetu, također i lokacija odrzavanja. 

Slična pitanja

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...