Ivan Gačić u rubrici Mediji od Ivan Gačić
promjena rubrike od Redakcija

Kakvi su to hibridni događaji?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+15 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o.
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

O budućnosti evenata raspravljalo se na 14. Weekend Media Festiavalu u Rovinju na panelu „Eventi budućnosti – je li druženju uživo došao kraj?“ na kojem su sudjelovali Berislav Marszalek, direktor i osnivač najuspješnije regionalne event platforme Entrio.hr, te Boris Kovaček, izvršni direktor i producent Weekend Media Festivala. Uz izazovno iskustvo organizacije ovogodišnjeg Weekend Media Festivala, publici su približili virtualne (online) evente i posebno hibridne evente kao idealna rješenja na pandemiju koja je u jednom trenutku u potpunosti zabranila održavanje festivala i događaja uživo.

Hibridni događaj je definiran kao događaj koji uključuje streaming uživo, ali i sudjelovanje jednog dijela publike "na licu mjesta" (dio kao tradicionalno organiziran događaj). Hibridni događaj se održava se na lokaciji s uzvanicima te se odvija poput nekog tradicionalnog događaja. Događaj koji se odvija uživo s prisutnom publikom postaje hibridan onog trena kada organizatori događanja odluče emitirati (dio ili cijeli) događaj internetskoj publici

Događanja sa uzvanicima kao što su panel rasprave na konferencijama, a koji ciljaju međunarodnu publiku - danas će najčešće odabrati ovaj hibridni format gdje se vidi potencijal i za održavanje hibridnih događanja i nakon kraja pandemije kojem se svi nadamo.

+13 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić
uređen od Redakcija

Hibridni događaji su vrsta događanja za koje je karakteristično da sudionici imaju program koji prate uživo putem neke online platforme koju je organizator izabrao istovremeno kada i grupa sudionika koja je osobno prisutna na samom događanju. Hibridni događaji  mogu biti:

  • Konferencije
  • Seminari
  • Radionice
  • Izložbe
  • ...i sl.

''Zahvaljujuci'' epidemiji korona virusa i isplativosti online događanja, hibridni događaji su postali popularan nacin pocevanja bilo kojeg sudjelovanja u događajima uz relativno nisku ili NIKAKVU cijenu. Ljudi zbog razno-raznih razloga nisu u određenom momentu u mogucnosti putovati na seminare ili konferencije, te su upravo zbog tog online/hibridni događaji vrlo dobar nacin za to ispraviti.

+8 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković

Što su hibridni događaji?

Hibridni događaji su jednostavno događaji uživo i virtualno. Uzimate svoj događaj uživo zajedno sa publikom,sadržajem i još mnogo toga i dodajete mu virtualnu komponentu kako bi vaša publika mogla sudjelovati u vašem događaju bez obzira gdje se nalazi. Znači dio sudionika su na fizičkom mjestu a dio participira online. Svi sudionici uživaju u događaju i međusobno komuniciraju tokom toga događaja. Hibridni događaji spadaju u online događaje.

Slična pitanja

3 odgovora 413 👀
1 odgovor 303 👀
2 odgovora 345 👀
1 odgovor 230 👀
2 odgovora 687 👀
1 odgovor 200 👀
1 odgovor 337 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...