Matija Kranjčić u rubrici Zdravlje i medicina od Matija Kranjčić
Isplati li se kupiti naočale preko interneta zbog značajno jeftinije cijene?

Kakva im je kvaliteta leća?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec
odabran od Matija Kranjčić
 
Najbolji odgovor

Prvi trigger za kupovinu online naočala je bila činjenica da sam nove dioptrijske naočale izgubio tjedan dana nakon što sam ih kupio. I platio tada nekih 1.100 kuna.

Naočale

Naočale sam od tada prvi put kupio preko AliExpress aplikacije na mobitelu. Bile su moje dioptrije, ali neke ne baš nešto dobrog izgleda (Harry Potter style!). Nosio sam ih i pokazale su se odlične što se tiče gledanja kroz njih. Platio sam ih par eura.

Nakon njih sam kupio druge od 1 euro. Dioptrijske. Modernije, ali jeftinije izrade. Opet odlične za gledanje kroz njih. 

Nakon toga se dogodilo čudo. Potrošio sam par stotina kuna (manje nego na one 1 kod nas s početka mog odgovora) i kupio 10-ak naočala preko AliExpress aplikacije. Sve s mojom dioptrijom. Da se nađe! 8-) Neke su zatamnjene. Sa različitim dodacima za zatamnjenje (s magnetskim kvačicama, a neke s mehaničkim). Neke od 1 euro, a neke od 10 ili 12 eura. Sada imam nekoliko naočala koje kombiniram ovisno o prilici. Također, dio naočala držim na mjestima gdje bih se mogao zateći, a da sam ih zaboravio slučajno ponijeti (npr. u autu). Neke naočale sam u međuvremenu oštetio, strgao, te naručio još koje nove. Oduševljen sam!

Kvaliteta okvira jedino nije na razini kvalitete koje smo navikli u Hrvatskoj kupovati kod lokalnog optičara. Ali hej, kompletne dioptrijske naočale za par eura u usporedbi s ovim od 150 eura - ISPLATI SE!

Još uvijek nisam dosegnuo cijenu troška (bačenih novaca je sam te naočale izgubio!) onih prvih naočala s početka odgovora, ali sam možda blizu. No, tu pričamo do sada o jedno 15 novih dioptrijskih funkcionalnih naočala koje sam za taj isti iznos nakon toga kupio. Jednostavno - PREPORUČAM!

+5 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
Do sada sam kupila 2 para naočala putem online trgovine i mogu vam priznati da sam iznimno zadovoljna! Prve naočale uzela sam po sumnjivo niskoj cijeni(ne sjećam se točnog iznosa, ali znam da su me svi zezali da ću dobiti naočale s tržnice) te nisam puno očekivala od njih, ali mogu reći da me ugodno iznenadile. Druge naočale sam uzela po nešto višoj cijeni, ali nikada nisam požalila jer su me zaista dugo služile i nisam primijetila da su se igdje uništile ili da su se počele raspadati. Stoga vam svakako preporučam da uštedite novac i naručite ih putem interneta. Jedina mana tog načina kupovine je što naočale ne možete isprobati prije kupnje, no to možete učiniti tako da negdje uživo isprobate okvir, vidite kakav vam najviše odgovara pa zatim na internetu pronađete sličan ili isti takav oblik (ili u najboljem slučaju okvir) kako biste bili u potpunosti zadovoljni s njima.

Slična pitanja

1 odgovor 199 👀
2 odgovora 275 👀
1 odgovor 359 👀
1 odgovor 221 👀
2 odgovora 617 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...