235 pregleda
Marija Userin u rubrici Zdravlje i medicina od Marija Userin
uređen od Znatko
Koji su sve načini popravljanja ili potpunog uklanjanja dioptrije oka?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Dioptrija je nešto što nam u životu može stvarati velike poteškoće te je se nije nimalo lako niti jeftino riješiti. O uklanjanju i liječenju ovisi koliko Vam je visoka dioptrija te imate li nekih ostalih poteškoća osim dioptrije kao što je astigmatizam, očni tlak, strabizam itd...

Jedan od najjednostavnijih načina ispravljanja dioptrije i astigmatizma je nošenje naočala i leća i mnogi ljudi ostanu pri ovoj opciji jer je najbezbolnija, kratkotrajno najjeftinija te jednostavna. Postoje mnogi lijepi i moderni okviri naočala koje možete uskladiti u svoj stil. Također postoje mnoge vrste leća, od tvrdih do mekanih leća, ovisno o dioptriji i stanju oka.

Slijedeća opcija je lasersko skidanje dioptrije. Ovaj zahvat je dugotrajan te traje svega nekoliko minuta. Morati ćete odvojiti malo više novaca no definitivno je isplativo. Ovom metodom se uklanja dioptrija u potpunosti.

No nisu svi kandidati za lasersku dioptriju. Na žalost, ako vam dioptrija prelazi +5 i -10 dioptriju, onda je bolja opcija za Vas ICL metoda ugradnje umjetne leće u oko. Ova opcija je skuplja od laserske no, ako Vam je cilj skinuti dioptriju u potpunosti onda vrijedi izdvojiti ovaj novac. Postoje brojne kvalitetne poliklinike koje rade ovaj tip zahvata. Zahvat je bezbolan te također traje svega nekoliko minuta.

Za više detalja konzultirajte se sa svojim oftamologom.

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...