Mia Marijanović u rubrici Vjera i religija od
Zašto muslimanke nose hidžab, maramu za pokrivanje kose i vrata, kada ih sputava u svakodnevnim aktivnostima??

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+14 glasa
Silvija Garić od
uređen od Silvija Garić
Većina muslimanki nosi hidžab jer vjeruju da time ispunjavaju Božje zapovijedi o skromnom odijevanju. Žene hidžab nose zbog vjerskih razloga ili kulturnog identiteta.

Muslimanke nose hidžab u prisutnosti nepoznatih muškaraca ili poznatih muškaraca koji joj nisu u rodu (primjerice: muž, otac, sin, djed), drugim riječima u prisutnosti svih muškaraca za koje bi se teoretski mogle udati. Ne trebaju ga nositi u društvu drugih muslimanki ili male djece.

Muslimanke se odijevaju na više načina, ovisno o tome kako tumače pravilo o skromnosti odijevanja. Jedne nose odjeću koja pokriva sve osim očiju, druge prekrivaju sve osim ruku i lica, treće smatraju da je obavezno pokriti kosu i dekolte, a postoje i one koje se ne pridržavaju nikakvih posebnih pravila odijevanja.
+10 glasa
Sara Adžić od
Muslimanke nose hidžab svojom voljom u znak poštovanja i ljubavi prema Bogu, to je njihov zavjet. U Islamu se vjeruje da su kosa, vrat, dekolte i dr. dijelovi tijela koji izazivaju osjećaje koje mogu odvratiti od Boga i vjere. Žena je pokrivena samo za ˝vanjski svijet˝, smatra se da drugi ljudi ne trebaju vidjeti te privatne i čiste dijelove njenog tijela. Djevojka ne nosi maramu u svome domu ispred oca, brata, muža. Suprotno vjerovanju, nošenje marame i nije tako neudobno. Ne tako daleko u prošlosti i naše su bake nosile maramu na glavi i haljine. Marama na glavi može biti vrlo korisan modni dodatak za vrijeme zime.
+3 glasa
Ivona Jagatić od
Muslimanke nose maramu kako bi skrivale kosu, zato što je kosa simbol ženstvenosti.  Također udane ortodoksne židovke i rane kršćanke su nosile maramu, zato što u Bibliji piše "Bog je glava muškarcu, a muškarac je glava ženi", te stoga žena mora skrivati glavu. Umjesto marame duga kosa je postala pokrivalo za glavu jer njome se glava skriva, a muškarci imaju kratku kosu da pokažu glavu.
+1 glas
Arnela Abadžija od
Pokrivanje je naredjeno vjerom. Bog bolje zna sta je bolje za ljude. Izmedju ostalog Pise tako cete se lakše raspoznati i nećete biti napastovane. Cilj je cuvanje casti zene i morala jer vidimo kako su nastale nemoralne generacije nakon roditelja feminista i zena koje ne vaspitavaju djecu nemoralu ili se nemaju vremena ni baviti djecom

Bog je znao i kakvo će vrijeme Doc a ipak je to naredio. Pise u islamu mozda nesto ne volite a bude dobro za vas s nesto volite a bude zlo po vas. Nakon feminizma zena kao da je zloupotrebljena sve se od nje očekuje i da bude i zena i majka i domaćica o poslovima zena koja ce biti ravna muskima. Samo ima više natovarenih stvari na leđima. Islam Zeni ne zabranjuje rad ali ju nije obavezao u izdrzavanju obitelji jer sta Ce musko raditi ako ce zena sve.

Pa cak i da je pokrivanje sputava mozda bog zeli iskusat zenu u poslušnosti nakon brojnih neposluha kroz povijest pa zar nije bolje se zrtvovat na prolaznom svijetu i vječno uzivat il' pokazat neposluh Bozjem naređenju i vječno patit

Slična pitanja

3 odgovora 524 👀
2 odgovora 325 👀
2 odgovora 2.0k 👀
3 odgovora 401 👀
4 odgovora 526 👀
2 odgovora 342 👀
1 odgovor 866 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.2k pitanja

23.0k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...