Mia Marijanović u rubrici Vjera i religija od
Što vjernik ili vjernica treba da napravi kada mu ili joj strah i tjeskoba preuzmu misli?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+15 glasa
Tamara Mađer od
odabran od Mia Marijanović
 
Najbolji odgovor

Strah i tjeskoba jedan su od napasti s kojima se svakodnevno susrećemo. To, a i ostale napasti će nas uvijek napadati u životu, i nemoguće ih je izbjeći ili im pobjeći. Svakodnevno ćemo se boriti s time, međutim zato je važno imati "duhovno oružje". Treba biti strpljiv, prihvaćati situacije koje nam se događaju u životu i učiti iz njih te uvijek zahvaljivati Bogu na svemu što imamo u životu.

Bog na svaki strah uvijek ima odgovor i kad dođe do straha i tjeskobe, sjetite se ovih riječi: "Ja sam stvorio sve i sve kontroliram!". Dakle, Bog je Stvoritelj. Stvorio je svakoga od nas, a na nama je da Mu vjerujemo. On je stvorio svaki dan, svaku situaciju, i nikad ti neće dopustiti da se u tvojem životu dogodi nešto što On ne želi.

Ključna je i redovita molitva i razgovor s Bogom. On nas neizmjerno voli i On je uvijek tu za nas. Molitva je najizravnija veza koja povezuje nas s Bogom. Nema toga što molitva ne može ostvariti. Molite, vjerujte i ne brinite se!

+11 glasa
Marija Hojsak od

Strah i tjeskoba su najnormalniji osjećaji koji se često jave u svakom pojedincu jer se opterećujemo raznim brigama i problemima u kojima se pogubimo i često ne vidimo izlaz ili rješenje problema. 

Vrlo često sami sebe nepotrebno opteretimo teškim mislim i osjećajima koji skroz nadvladaju naše pozitivne misli i tako nama zavlada strah i tjeskoba. 

Strah je osjećaj koji je vrlo neugodan i koji nam često ne dopušta da se pomaknemo iz točke u kojoj smo stali i iz koje ne vidimo izlaz. Mi ne znamo kamo i kako se pokrenuti jer nas je strah poduzeti bilo koji korak prema ičem. Strah paralizira naš mozak i ne dopušta mu da racionalni i hrabro razmišlja, a mi se počnemo osjećati kao da smo paralizirano nijemi i da stojimo na mjestu. 

Također, iz straha uvijek i često proizlazi tjeskoba koja isto budi u nama osjećaj paraliziranosti i nemogućnost akcije. 

Budući da se traži savjet za vjernike, navest ću neke koji su vrlo korisni i koji potječi iz same Biblije, točnije iz Novog zavjeta. Prema onome što ću navesti vjernik ili vjernica bi trebali posve vjerovati Bogu i u istinitost riječi koje je on ostavio u Bibliji:

 A sam Gospodin mira dao vam mir uvijek i na svaki način! Gospodin sa svima vama!  

-Solunjanima 3,16

 Ne brinite se ni za što, nego u svemu — molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem — iskanja svoja obznanjujte Bogu. I mir Božji, koji nadilazi svaki razum, čuvat će srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu.

Filipljanima 4,6-7

 U mnoštvu tjeskoba mojih u mojoj nutrini tvoje mi utjehe dušu vesele.

Psalam 94,19

Kad me strah spopadne, ja ću se u te uzdati.

Psalam 56,3

 Nisam li ti zapovjedio? Budi jak i odvažan! Ne boj se i ne strahuj, jer kamo god pođeš, s tobom je GOSPOD, Bog tvoj.

Jošua 1,9

+5 glasa
Arnela Abadžija od
Receno je u islamu u molitvi i strpljenju tražite spas

Molitva i nedaca se susretnu i sukobe se

Molitva moze cak i promeniti sudbinu. Mislim tako je u islamu vjerovatno je to i u drugim vjerama

I da pri strahu i kad se suočimo sa strahom sto vise Bozje ime spominjati kako bismo pobijedili

Slična pitanja

2 odgovora 424 👀
3 odgovora 887 👀
2 odgovora 673 👀
2 odgovora 974 👀
1 odgovor 816 👀
4 odgovora 544 👀
2 odgovora 258 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...