83 pregleda
Laura Marjanović u rubrici Odnosi i veze od Laura Marjanović [Ekstraktivan] (8.2k bodova)
Kako ostati prijatelj sa nekim ako je jedina mogućnost za druženje jedan put godišnje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (54.8k bodova)

Zahvaljujući svim mogućnostima koje tehnologija nosi sa sobom, lakše je održati prijateljstva na daljinu nego što je to bilo u prošlosti.

Prvi savjet je zakazivanjem točnog vremena za videopoziv zbog razlike u vremenskim zonama, ukoliko postoje, ali i drugih privatnih obaveza koje imaju obje strane

Hvalisanje o drugim novim prijateljima koji su u tvojoj blizini nije dobrodošlo jer se osoba s druge strane može osjećati povrijeđenom i zanemarenom.

Nasumične (glasovne) poruke putem Facebook-a, Instagram-a ili Snapchat-a, kao i slanje objava na društvenim mrežama koje asociraju na prijatelja, daju do znanja osobi da je i dalje želiš kao prijatelja te unatoč udaljenosti dijeliš sitnice iz života s njom.

Zanimljiv način komunikacije je i snimanje videa kao sredstva za prijenos poruke jer osoba s druge strane, osim što sluša, može i vidjeti prijateljicu u isto vrijeme.

+1 glas
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić [Megaktivan] (15.3k bodova)
odabran od Laura Marjanović
 
Najbolji odgovor
Ako je jedina mogućnost za druženje jedan put godišnje, održavanje vaše prijateljske veze je zaista izazovno, no danas je i to olakšano razvojem tehnologije i mreža te sve većom i boljom povezanošću svih krajeva svijeta. U svakom slučaju mislim da bi se trebao povećati broj međusobnih sastanaka uživo, a ako to nije moguće treba se doskočiti ne tako lošim servisima koji omogućavaju besplatne videopozive i komunikaciju putem internetske veze. U tom slučaju za dobro prijateljstvo nije potrebno ništa više nego i kod običnog - live prijateljstva.

Slična pitanja

2 odgovora 183 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...