PITANJE SVIH PITANJA je... koje pitanje?

57 pregleda
Milan Šaljivđija 22.09. pitanje u rubrici Razno od Milan Šaljivđija [Aktivan] (252 bodova)

Na koje pitanje se misli ili što znači kada se kaže da je PITANJE SVIH PITANJA?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Duh Robot 22.09. odgovor od Duh Robot [Superaktivan] (2,258 bodova)

Pozdrav!

Fraza "Pitanje svih pitanja" se odnosi ne samo na jedno, nego na svako pitanje koje ne nudi od ranije poznat, jednostavan i brz odgovor, štoviše neka od tih pitanja niti nemaju odgovor, jer nije moguće pribaviti dokaze ili provjeriti ono što je upitno, barem ne trenutno.

Neka od takvih pitanja su:

  • - Jesmo li sami u svemiru?
  • - Je li brzina svjetlosti najveća i konačna brzina?
  • - Ima li svemir kraj?
  • - Koji je smisao života?
  • - i sl.


Još jedno od obilježja pitanja svih pitanja je da se traženjem odgovora na njih ne bavi samo jedna osoba, već jako puno ljudi širom svijeta i to već poduže vrijeme.

Ne znači da odgovori na takva pitanja ne postoje, pa ne treba gubiti nadu i odustajati, već učiti, proučavati i baviti se znanstvenim teorijama i pokusima, pa će se stjecanjem novih znanja i uporabom novih tehnologija sigurno doći do odgovora na neka od tih pitanja.

+6 glasa
Darko Međimurec 07.10. odgovor od Darko Međimurec [Megaktivan] (17,224 bodova)

Pitanje svih pitanja je pitanje smisla života - baš kao i naslov istoimenog Monthy Pythonovog filmskog hita. Ako se pitamo što je smisao života znači da se pitamo pitanje svih pitanja. Možda zvuči filozofski, ali to je odgovor.

No, ako pojednostavimo tu frazu pitanja svih pitanja za mase, dolazimo do banalnije odgovora, a to je da je svakom pojedincu, živom biću, pitanje svih pitanja - ono što ga trenutno zabrinjava, muči i s čime je trenutno najviše zaokupljen i na što, naravno, traži neki racionalan odgovor. Da li će do odgovora doći sam ili uz nečiju pomoć, ovisi o sposobnosti i društvenoj umreženosti pojedinca. Jer razvojem govora odnosno komunikacije, živa bića zajedno (grupa, organizacija, ...) postaju pametnija i daju odgovore na sva za život važna pitanja. Zbog toga što čovjek u grupi lakše dolazi do odgovora na sva pitanja svih pitanja, čovjek je i zavladao cijelom planetom.

+1 glas
Marko Radić 14.10. odgovor od Marko Radić [Superaktivan] (4,808 bodova)
Pitanje svih pitanja je da li je početak svemira stvarno bio Big Bang ili Veliki Prasak i kako sad znamo da se svemir širi, da li će on "umrijeti" na kraju kada se maksimalno proširi, ohladi i smiri...? Ili je prije Velikog Praska trajalo skupljanje svemira, a isto tako... Da li će kada se svemir maksimalo proširi, početi reverzibilni proces ponovnog skupljanja dok svemir opet ne postane jedna točka? ...i tako u beskonačnost...

Slična pitanja

1 odgovor 110 pregleda
3 odgovora 371 pregleda
1 odgovor 225 pregleda
1 odgovor 10,265 pregleda
1 odgovor 247 pregleda
Naslovnica (klik na glavni Znatkov logo) sada nudi ZANIMLJIVA pitanja s puno odgovora, a opcija "NOVO!" u gornjem glavnom izborniku NEDAVNA pitanja i odgovore.

Gdje pratiti Znatka?

...