Ana Pilato u rubrici Stanovanje od Ana Pilato

Što je to "Zagreb Green Horseshoe To Go" - koju je Mojati dizajnirao po uzoru na zagrebačku Lenucijevu potkovu?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je to Lenucijeva potkova u Zagrebu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Zagreb Green Horseshoe To Go je jedinstvenu i održivu posudu za začinsko bilje u obliku zagrebačkih donjogradskih parkova, odnosno tako zvane Lenucijeve potkove koju je dizajnirao domaći dizajnerski koncept brend Mojati.

Zelena potkova ili Lenucijeva potkova je naziv za donjogradsku urbanističku matricu/cjelinu koja se sastoji od niza trgova i parkova u Donjem gradu u Zagrebu, koja je poslužila kao inspiracija mladim dizajnerima iza brenda Mojati za samosloživu kutiju za začinsko bilje s kojom svatko u svoj dom može unijeti djelić Zagreba.

Posuda za začinsko bilje dizajnirana je tako da se ono sadi i izrasta u obliku poznatih i obožavanih zagrebačkih parkova koji čine Lenucijevu potkovu. Dužinom otvora u obliku Lenucijeve potkove sadi se sjeme u prethodno postavljenu zemlju na dno posude. Uz svaku posudu za začinsko bilje stiže i paketić zemlje i sjeme bosiljka ili mente iz craft cvjećarnice Đardin.

Zagreb Green Horseshoe To Go posuda za sadnju je u potpunosti održiva, jer je izrađena od polipropilena. Radi se o materijalu velike izdržljivosti kojeg je moguće reciklirati i ponovno upotrijebiti. Kreativni trio iza branda Mojati ovim proizvodom poziva na okretanje zelenoj i promišljenoj budućnosti te poručuju da budućnost nije nužno ukidanje plastike već njeno pravilno korištenje i recikliranje. Ukoliko posudu i/ili nešto od drugih kupljenih proizvoda poželite vratiti, Mojati tim ih pravilno reciklira, a vi ostvarujete popust pri idućoj kupnji!

S ovim proizvodom brend Mojati sudjelovao je u natječaju Piece of Zagreb, nakon čega je nagrađen posebnim priznanjem Turističke zajednice grada Zagreba. Uz to, predstavljen je i nominiran za nagradu na nedavno završenom Zagreb Design Weeku, u kategoriji produkt dizajna.

Posuda za začinsko bilje Zagreb Green Horseshoe To Go dostupna je po cijeni od 229 kuna, a može se kupiti na prodajnim mjestima:

  • Babushka Boutique (Vlaška ulica 7),
  • Tvoje (Martićeva 14f) i
  • Đardin (prilaz Gjure Deželića 89) ili 
  • naručiti putem službenog Instagram i Facebook profila.

Slična pitanja

2 odgovora 357 👀
Marija Miljević 17.11.2021. pitanje u rubrici Kupovina od Marija Miljević
1 odgovor 1.9k 👀
1 odgovor 145 👀
3 odgovora 4.4k 👀
Michelle Koprivnjak 22.10.2020. pitanje u rubrici Priroda od Michelle Koprivnjak
1 odgovor 195 👀
1 odgovor 355 👀
1 odgovor 301 👀
1 odgovor 761 👀
1 odgovor 274 👀
Znatkica 08.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Znatkica
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...