63 pregleda
Ana Pilato u rubrici Stanovanje od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)

Što je to "Zagreb Green Horseshoe To Go" - koju je Mojati dizajnirao po uzoru na zagrebačku Lenucijevu potkovu?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je to Lenucijeva potkova u Zagrebu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija [Megaktivan] (16.6k bodova)
uređen od Redakcija

Zagreb Green Horseshoe To Go je jedinstvenu i održivu posudu za začinsko bilje u obliku zagrebačkih donjogradskih parkova, odnosno tako zvane Lenucijeve potkove koju je dizajnirao domaći dizajnerski koncept brend Mojati.

Zelena potkova ili Lenucijeva potkova je naziv za donjogradsku urbanističku matricu/cjelinu koja se sastoji od niza trgova i parkova u Donjem gradu u Zagrebu, koja je poslužila kao inspiracija mladim dizajnerima iza brenda Mojati za samosloživu kutiju za začinsko bilje s kojom svatko u svoj dom može unijeti djelić Zagreba.

Posuda za začinsko bilje dizajnirana je tako da se ono sadi i izrasta u obliku poznatih i obožavanih zagrebačkih parkova koji čine Lenucijevu potkovu. Dužinom otvora u obliku Lenucijeve potkove sadi se sjeme u prethodno postavljenu zemlju na dno posude. Uz svaku posudu za začinsko bilje stiže i paketić zemlje i sjeme bosiljka ili mente iz craft cvjećarnice Đardin.

Zagreb Green Horseshoe To Go posuda za sadnju je u potpunosti održiva, jer je izrađena od polipropilena. Radi se o materijalu velike izdržljivosti kojeg je moguće reciklirati i ponovno upotrijebiti. Kreativni trio iza branda Mojati ovim proizvodom poziva na okretanje zelenoj i promišljenoj budućnosti te poručuju da budućnost nije nužno ukidanje plastike već njeno pravilno korištenje i recikliranje. Ukoliko posudu i/ili nešto od drugih kupljenih proizvoda poželite vratiti, Mojati tim ih pravilno reciklira, a vi ostvarujete popust pri idućoj kupnji!

S ovim proizvodom brend Mojati sudjelovao je u natječaju Piece of Zagreb, nakon čega je nagrađen posebnim priznanjem Turističke zajednice grada Zagreba. Uz to, predstavljen je i nominiran za nagradu na nedavno završenom Zagreb Design Weeku, u kategoriji produkt dizajna.

Posuda za začinsko bilje Zagreb Green Horseshoe To Go dostupna je po cijeni od 229 kuna, a može se kupiti na prodajnim mjestima:

  • Babushka Boutique (Vlaška ulica 7),
  • Tvoje (Martićeva 14f) i
  • Đardin (prilaz Gjure Deželića 89) ili 
  • naručiti putem službenog Instagram i Facebook profila.

Slična pitanja

2 odgovora 85 pregleda
1 odgovor 62 pregleda
3 odgovora 1.7k pregleda
1 odgovor 276 pregleda
1 odgovor 95 pregleda
1 odgovor 150 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...