73 pregleda
Helena D. u rubrici Obrazovanje od Helena D. [Početnik] (13 bodova)
promjena rubrike od Redakcija
Bok, imam pitanje, sto mislite o grupnim radovima u školi? Koliko je to potrebno i zasto sad svi profesori to forsiraju u školama? Je li to pomaže kasnije u životu? Ja se svaki puta kada imamo grupni rad u školi naradim i naživciram jer na kraju svi dobiju jednako na kraju a kad se žalim odgovor im je to je grupni rad. Evo sad u utorak je jos jedan grupni rad i sve strepim koliko ćemo dobiti a ja sam definitivno najviše posla odradila.
Inače 3. razred gimnazije sam ako je važno.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac [Megaktivan] (12.5k bodova)

(NAPOMENA: Naša mišljenja i iskustva se mogu razlikovati. Ovo govorim iz svoje perspektive)

Pozdrav,

dakle iskreno ne volim grupne projekte. Zašto?

Grupni zadatak nije toliko loš sam po sebi, te bi ti u praksi trebalo biti lakše odraditi zadani zadatak jer smo u grupi i rad je podijeljen. Sada problem nastaje kada neki učenik (ili više njih) ne želi raditi ili će raditi jako malo te se onda dogodi da jedan učenik odradi zadatak za dvoje, troje, četvero ili čak petero učenika.

Te pošto nastavnik daje istu ocjenu cijelome timu učenici koji nisu radili dobiju 5 ili 4 isto kao ti koji si odradio cijeli projekt sam. U našoj školi možemo birati partnera (ili više njih) te sam ja osobno završio sa najgorim učenikom u razredu 3 puta i svaki put mi je obećao odraditi svoj dio i naravno na kraju sam cijeli zadatak odradio.....sam i dobio 5 sva tri puta.

 

Nadam se da je odgovor zanimljiv. 

Ako te još nešto zanima napiši mi u komentar pa nadopunim!

 

 

Helena D. od Helena D. [Početnik] (13 bodova)
Hvala puno na odgovoru,u potpunosti se slažem s tobom i ista situacija se događa i kod mene, uvijek završim s osobama koje su lijene ili se npr ubijem od truda pa se ljudima od svega ne sviđa dizajn prezentacije ili oni nešto zaborave pa hoće mene okriviti da sam ja to zeznula i tako u krug.
Biljana T. od Biljana T. [Superaktivan] (2.9k bodova)
Bravo čestitam!
+10 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.2k bodova)
Odličan primjer odgoja za ono što Vam slijedi kasnije u životu. Samo kasnije u poslu može biti samo teže, ali jednako tako i lakše.

Poslovni timovi u biznisu često su oni gdje se zateknete u radu s različitim tipovima ljudi. Bili vam dragi ili ne. Ipak, trebate se snaći. A radite s njima 8 sati svaki dan po nekoliko mjeseci ako ne i godina. Pregovarati s ljudima nije uvijek lako unutar tima ali postoji hrpa tehnika koje trebate prije naučiti.

Sugerirajte nastavnicima da svaki puta budete s nekim drugim u timu kako biste radili sa različitim osobnostima ljudi. Gledajte na svaku osobnost kao izazov koliko možete i kako utjecati da bolje zajedno odradite zadatak.

Vjerujem da Vam je ovo izgleda kao da je loše, ali odlična je priprema za budućnost i život.

Slična pitanja

2 odgovora 68 pregleda
1 odgovor 85 pregleda
2 odgovora 82 pregleda
1 odgovor 320 pregleda


EVENT POSVEĆEN EVENT INDUSTRIJI

eventfest 2022 u Zagrebu
19. i 20. svibnja 2022.
Kupi ulaznicu!

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.1k pitanja

13.2k odgovora

2.6k komentara

1.3k korisnika

...