62 pregleda
Pepper Potts u rubrici Internet od Pepper Potts [Superaktivan] (1.2k bodova)
kako zaštititi plaćanje košarice u internet trgovini?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Hrvoje Hladnik od Hrvoje Hladnik [Superaktivan] (2.5k bodova)

Prije nego klikneš "Kupi" u internet trgovini, kupuj s provjerenih internetskih trgovina i obavezno prethodno pročitaj komentare drugih kupaca. Ako si u potrazi za najpovoljnijom cijenom nekog proizvoda, koristi servise za pretragu cijena na pouzdanim stranicama.

Prije svake internetske kupnje provjeri nalaziš li se na sigurnoj internet trgovini (odnosno web stranici). To ćeš ustanoviti tako da provjeriš adresu u pregledniku gore. Iznad same web stranice koju gledaš. Naime, u liniji iznad provjeriš nalazi li se ispred internet adrese znak zaključanog lokota (i počinje li adresa oznakom https:// jer tek tada znaš da si na sigurnoj internet trgovini. Naime, taj "s" u https:// je iznimno bitan jer označava kraticu od riječi secure (hrv. sigurno). Bez "s" pisala bi samo http:// oznaka i na takvoj stranici sigurno ne želiš kupovati.

I da, nakon obavljene kupnje uvijek se odjaviš iz internetske trgovine. Također, čuvaj dobivene e-poruke s potvrdama o kupnji kao dokaz. Osobno sam se držao godinama ovih pravila i kupovao sa stotina internet trgovina, kod nas i s drugih kontinenata, i to - bez problema. Uz malo tvoje osobne prakse, kupovina putem interneta može i mora biti sigurna.

Slična pitanjaFuture in Compliance

Role of GDPR and Compliance in Business

online, 27. svibnja 2022.
Kupi ulaznicu!

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.1k pitanja

13.2k odgovora

2.6k komentara

1.3k korisnika

...