794 pregleda
Goran Dren u rubrici Kupovina od Goran Dren
promjena rubrike od Znatkica
kako ja mogu plaćati PayPal-om na internetu u web trgovinama?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Mario Daka od Mario Daka
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Evo @gdren brzi odgovor - na PayPal-u možeš dodati bilo koju karticu koja na sebi ima security code (3 broja na poleđini ili 4 na prednjoj desnoj strani za AmEx kartice) i sa takvom možeš kupovati na netu.

Ako želiš primati uplate na svoj račun moraš prvo dodati svoju debitnu ili kreditnu Visa karticu i potvrditi ju (sa "link and confirm" također podižeš novčane limite): moraš imati minimalni iznos od $1.95 na njoj jer će taj iznos PayPal skinuti sa kartice te pričekaj nekoliko dana pa provjeri izvod tj. transakcije na svojoj kartici putem internet bankarstva ili u samoj banci na šalteru. Na tom izvodu piše 4-znamenkasti kod koji ti je bitan za autorizaciju daljnjeg rada s PayPal-om.

Ako koristiš prepaid kartice (poklon kartice), a kako one nisu vezane za ime i prezime te neki račun općenito i nemaš uvid u to, no ipak možeš nazvati informacije banke i reći broj kartice te da ti treba za PayPal. Možeš i otići osobno u banku s poklon karticom i reći im istu stvar te će ti sigurno tete na šalteru reći 4 znamenke koje se nalaze kod PayPal transakcije. 

Kad tih četiri brojeva ukucaš u PayPal račun na internetu onda potvrdiš karticu, a oni će ti vratiti tih $ 1.95 unutar 24h od tada. 

Na početku prvi novac koji dobiješ (tuđe uplate na PayPal račun) nećeš moći koristiti 30 dana od uplate i tako neko vrijeme a kasnije će ti sve uplate biti odmah na raspolaganju. Za to trebaš imati strpljenja prvih mjesec dana.

Ako novac sa PayPal računa želiš staviti na kreditnu (withdrawing funds) pa da karticu koristiš negdje drugdje. Npr. za plaćanje u trgovini (ne na netu), svako "premještanje" novca sa PayPal-a na VISA-u naplaćuju USD $5 + naknada za konvertiranje valuta.

Slična pitanja

3 odgovora
Goran Dren 18.04.2014. pitanje u rubrici Financije od Goran Dren
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...