Goran Dren u rubrici Web Marketing od
Zanima me koliko dugo traje cjelokupni proces SEO optimizacije kada se radi s nekom marketinškom agencijom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Srđan Borović od
Cijeli proces SEO optimizacije može varirati od nekoliko tjedana do kontinuirane optimizacije do kraja poslovanje sajta. Ovo ovisi od mnogo faktora poput veličine i dinamike sajta (koliko često se mijenja sadržaj, koliko se novog sadržaja izbacuje), konkurencije (što je konkurencija aktivnija kada je SEO u pitanju, to je potrebno uložiti više resursa da bi se održao korak), kao i tržišta (na nekim tržištima je konkurencija ogromna).

Recimo ako sajt posluje u nekoj veoma uskoj niši u kojoj nema konkurencije na veoma ograničenoj geografskoj lokaciji, moguće ga je za manje od tjedan optimizirati za relevantne ključne riječi i sajt će se dobro rangirati dok god je takvo stanje na tržištu. Ako optimiziramo sajt za recimo imigracionog odvjetnika u Londonu, tu se proces nikada ne završava i potrebno je konstantno ulagati u SEO do kraja poslovanja firme.
+7 glasa
Marin Zenić od
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor
Proces optimizacije obično traje dosta dugo i osim ako se ne radi o brutalno optimiziranoj web stranici (ili pak nekoj mikro web stranici koja ne ulaže u content strategiju) može biti različit i ovisi prvenstveno o budžetu koji stoji na raspolaganju. Marketinške agencije djeluju po principu radnih sati, a proces optimizacije se najčešće može podijeliti u inicijalne (analiza, research, izrada plana aktivnosti) i kontinuirane aktivnosti (izmijene, edukacije, konzultacije). Period je obično na minimalno 6 mjeseci, a preporučeni barem godinu dana.

Slična pitanja

1 odgovor 411 👀
1 odgovor 1.4k 👀
1 odgovor 436 👀
4 odgovora 844 👀
1 odgovor 271 👀
1 odgovor 387 👀
1 odgovor 350 👀
Robert Mali 05.09.2014. pitanje u rubrici Programiranje od Robert Mali
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...