4.2k pregleda
Marinko Zadro u rubrici Web Marketing od Marinko Zadro [Ekstraktivan] (6.8k bodova)

znate li kolio iznosi mjesečni ili godišnji budžet potreban za SEO optimizaciju web-stranice?

Nino Andrašec od Nino Andrašec [Aktivan] (173 bodova)
Ovdje je pitanje na mjestu, međutim za konkretan odgovor nedostaje povezica prema web stranici za koju se pita kao i ciljevi samog SEOa.

Naime, kao što je Ivanhoe odgovorio, ona može biti ili 600 ili pak 6000 kuna, a sve to ovisi o par faktora.

Naime, cijena nije i ne može biti ista ukoliko se radi samo o izgradnji linkova (tkz. link building), iz jednostavnog razloga što je to samo jedan dio slagalice SEOa.

Za početak, dobro bi bilo objasnit što je to SEO. Naime, puno ljudi smatra kako je SEO samo off-site optimizacija (profili na društvenim mrežama, linkovi, promocija, blog postovi, bookmarking itd....). Međutim, kako bi sam SEO imao ikakvog smisla i utjecaja nikako ne smijete zaboraviti i on-site SEO, koji se sastoji od optimizacije tekstova, opisa, slika, međusobnu povezanost stranica i na kraju - optimizaciju tehničkog dijela -- od servera, baze te samog CMSa/htmla.

Kada se sve to zbroji dolazimo do toga da SEO i nije baš dječja igra, već ozbiljan projekat kojemu jednako ozbiljno morate pristupit.
Sad, ako je vaš budžet 600 kn mjesečno, možete probat i vidjet hoće li imati smisla, međutim za iole ozbiljnije projekte on jednostavno nije dovoljan. Naravno, još jednom napominjem kako sve ovisi o jako puno faktora te je pravi odgovor nemoguće dati bez analize.

Više o SEOu - http://virtualis.hr/web-rjesenja/seo/

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Gabrijela Milošević od Gabrijela Milošević [Aktivan] (441 bodova)

Budžet za mjesečno održavanje iznosi od 300 do 3000kn . To su okvirne cijene, Pronašla sam također mjesečne cijene od 150 kn. Najviše mi se svidjela usluga ( http://i-global.co/seo-optimizacija ) koja nudi paket u iznosu od 420 kn mjesečno ili 4200 kn na godišnjoj bazi. pozz 

+5 glasa
Ivanhoe M. od Ivanhoe M. [Megaktivan] (12.8k bodova)
odabran od Marinko Zadro
 
Najbolji odgovor
Cijena od 600 kn ili bilo koliko mjesečno ne znači ništa. Pitanje je što dobivate u vidu rezultata za 600kn mjesečno? Ako plaćate 600 kn npr. za 6 mjeseci, a Vaša web stranica i dalje NIJE na 1. stranici Google-a, nije Vam baš važno da li netko napravio 1 link ili 100 linkova. No, možda je cijena od 600 kn prevelika za Vaše poslovanje, a možda je mala. Sve ovisi o analizi poslovanja i tematskih ključnih riječi. Ta analiza se radi na početku i - svako toliko opet. Ona Vam je bitna. Dakle plan, strategija, ... Tu možete prilično uštedjeti ako s SEO majstorom pričate u toj fazi projekta tj. nakon što Vam izradi analizu poslovanja i tematskih ključnih riječi. A to je i vrijeme pregovora sa SEO majstorom oko cijene.

Slična pitanja

1 odgovor 200 pregleda
5 odgovora 461 pregleda
2 odgovora 994 pregleda
7 odgovora 2.0k pregleda
1 odgovor 305 pregleda
1 odgovor 244 pregleda
99 05.09.2014. pitanje u rubrici Programiranje od 99 [Ekstraktivan] (9.7k bodova)

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...