82 pregleda
Pepper Potts u rubrici Hrana i piće od Pepper Potts [Superaktivan] (1.4k bodova)
Zašto u "all you can eat" restoranima piće isto nije uračunato u cijenu plaćanja kao da je i "all you can drink" kao i hrana? ili zašto hranu platim fiksno, a pića moram platit koliko popijem? mogli su i jedno i drugo onda fiksno...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Anđela Grbić od Anđela Grbić [Proaktivan] (812 bodova)
odabran od Pepper Potts
 
Najbolji odgovor
Postoji par razloga. Jedan od njih je što je kapacitet za konzumiranje tekućine znatno veći nego za konzumiranje hrane. Ako se najedete u jednom takvom restoranu, malo je vjerojatno da ćete tamo provesti toliko vremena da opet ogladnite i maksimalno iskoristite svoje novce tražeći još hrane. Uostalom, takvo ponašanje ne bi naišlo na odobravanje društva. Tekućine, pak, možete unijeti puno više, i čak i ako dođete do limita, uvijek se možete olakšati u toaletu i nastaviti dalje.
Drugi razlog je što takvi restorani zapravo profitiraju na pićima. Velike količine hrane podrazumijevaju i veću potražnju za pićem, a ti restorani većinom pružaju veliku količinu manje kvalitetne hrane, tj. jeftinijih namirnica. Na taj način vas navode da zapravo više potrošite na piće.

Za usporedbu, paket jaja košta 14-18 kn, a 0.03 dl alkoholnog pića u ugostiteljskim objektima košta otprilike isto.

Slična pitanja

1 odgovor 824 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...