Znatkica u rubrici Restorani i barovi od
uređen od Nikolina Šrajbek
Je li sushi skupo jelo, tj. jede li se u Zagrebu samo u skupim restoranima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Marketing odjel d.o.o. od

Sushi se tijekom posljednjih nekoliko godina profilirao kao jedno od najpopularnijih jela u Hrvatskoj. S potpunim razlogom; sushi je iznimno ukusan, zdrav i zanimljiv, još uvijek poprilično egzotičan i jako svestran - može se pripremiti na bezbroj različitih načina, te će stoga bez problema zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Često je nepravedno koncipiran kao skupo jelo, koje se konzumira isključivo u varijanti sa sirovom ribom. No, to je potpuno netočno! 

Sushi

Osim toga sushi prati ga i glas obroka koji podrazumijeva odlazak u podjednako skupocjen restoran.

Ovu predrasudu vješto i s lakoćom razbija SoHo Sushi, odličan zagrebački sushi brend, koji se odnedavno može isprobati unutar lokala Good Food, u samom centru Zagreba (Palmotićeva 2). Glavna želja vlasnika SoHo Sushija je učiniti ga pristupačnim i zabavnim najmlađoj i najširoj publici jer je „riječ o fenomenalnom formatu u kojemu se može uživati u svježoj hrani i maštovitim okusima”. Smatra kako se ljudi, bez obzira na njegovu sve veću popularnost, teško odlučuju na isprobavanje sushija, posebice oni koji na sam njegov spomen pomisle na sirovu ribu. Imajući to na umu, osmislili su sjajan meni s različitim jelima inspiriranih dalekim Japanom.

SoHo je mjesto u kojem posjetitelji mogu istinski upoznati izvorne okuse Japana, ponešto prilagođene hrvatskom području, ponajprije i zahvaljujući glavnom chefu, vrhunskom sushi majstoru Motohiko Mochizukiju. Osim sushija u obliku nigirija sa sirovom tunom, lososom i japanskim gofom, koji bi se mogao okarakterizirati kao 'najviše japanski sushi', tu je još cijeli niz zabavnih i simpatičnih sushi jela, poput uramakija sa spicy ili hrskavom tunom, mirisnom teriyaki piletinom i mekanim i toplim kozicama u tempuri. Selekcija Uramaki signature namijenjena je ponešto izbirljivijim nepcima, koja zasigurno neće ostati razočarana jelima poput King Crab roll (sočno rakovo meso), Unagi Mango roll (neočekivan, ali fantastičan spoj jegulje i manga) ili pak šarenim Rainbow roll (bogata kombinacija lososa, tune, kozica, gofa upotpunjena avokadom, majonezom i vlascem). Od sushi izbora na raspolaganju su još nekoliko vrsta hosomakija (manji zalogaji s jednom namirnicom omotani algom) i sashimija (sirova riba na posteljici od wakame alge i daikona, japanske vrste rotkve).

SoHo Sushi nudi i razna egzotična jela koja će biti izvrsna alternativa sushiju. Zdrava miso juha i divni aromatični ramen idealan su izbor za nadolazeće hladne dane, istovremeno će u trenu zagrijati organizam i pružiti mu zaštitu u obrani od raznih virusa i bakterija. Spring rolls jedan su od nedvojbeno najpoznatijih autorskih jela spomenutog chefa; pohane, hrskave, velike i nevjerojatno ukusne, s ljutkasto-slatkim chilli umakom kao nezaobilaznom pratnjom. Tu su još i dvije varijante Poke bowl-a, tradicionalnog havajskog jela. Ove moćne zdjelice prepune su finih i atraktivnih sastojaka, s lososom, odnosno tunom kao glavnim sastojkom, uz rižu, svježe voće i povrće te Poke umak.

Kao izvorni japanski street food format ističe se Yamakake, koji će bez sumnje postati hit jelo ove zime. Yamakake je u principu naribani jam (vrsta slatkog krumpira), koji se posipa preko ostalih sastojaka u istoimenom jelu. Jam je bogat bogat proteinima, prehrambenim vlaknima i vitaminima te je jedan od tradicionalnih japanskih recepata za očuvanje zdravlja i energije. U SoHu ga pripremaju s lososom ili tunom, uz dodatak riže, furikake-a (japanska verzija vegete), zelenih začina i poširanog jajeta, s bogatim tekućim žumanjkom.

Važno je istaknuti kako u obzir dolaze samo najkvalitetnije i pažljivo selektirane namirnice isključivo s našeg podneblja, a prilikom njihove pripreme koriste se raznim tehnikama, s ciljem postizanja jela vrhunskog okusa i izgleda. Uz mlađu publiku i one koji se još uvijek boje isprobati sushi, žele privući i zahtjevniju publiku, koja zna prepoznati dobar i kvalitetan sushi, nema vremena otići u restoran na takvu vrstu jela, ali koja zna da će upravo takav sushi restoranskog kalibra moći naručiti u take-out verziji i konzumirati unutar svoja 4 zida, ili pak unutar novootvorenog SoHo Sushi dijela u Good Food-u.

Soho Sushi jednostavan je, ležeran i nepretenciozan koncept konzumacije sushija, namijenjen širokoj publici, onima koji su u pokretu, koji paze na kvalitetu, ali i cijenu. Mladim ljudima, tinejdžerima i djeci, a onda i roditeljima. 

Sushi - maleni zalogaji za velike ljude! :)

Slična pitanja

4 odgovora 1.6k 👀
2 odgovora 1.0k 👀
3 odgovora 3.7k 👀
2 odgovora 829 👀
1 odgovor 239 👀
1 odgovor 1.4k 👀
2 odgovora 4.8k 👀
1 odgovor 277 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...