Znatkica u rubrici Turizam i putovanja od

Koji restoran / konobu / ugostiteljski objekt preporučate posjetiti da se čovjek dobro i fino najede kada je gladan i kada prolazi kroz Buzet u Istri?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Marketing odjel d.o.o. od
odabran od Znatkica
 
Najbolji odgovor

Preporučamo konobu Most koja predstavljam stup gastronomije i kulture prenoseći tradiciju obitelji Marinac sa koljena na koljeno već nekoliko generacija.

Smještena uz prirodno bogatstvo ljepote rijeke Mirne i pokraj svjetski poznatog nalazišta tartufa - Buzeta u Istri, konoba Most simbolizira stup gastronomije i kulture, prenoseći tradiciju s koljena na koljeno već nekoliko generacija. S ponosom nosi titulu jedne od najstarijih konoba u Istri, datirajući od davne 1933. godine. Gotovo stoljetna avantura konobe Most započela je s obitelji Marinac te će taj dugogodišnji put nastaviti s novim naraštajima obitelji. Vlasnici smatraju kako je tajna dugovječnosti njihove konobe ljubav i zajedništvo u obitelji, koje se odražava na kvalitetu cjelokupne usluge. 

Osim po stoljetnoj obiteljskoj tradiciji, konoba Most se ističe i po izvanrednim autohtonim istarskim jelima, spravljenim od pomno probranih sastojaka i spretnih kulinarskih ruku. Fantastični istarski pršut i sir začinjen pravim istarskim maslinovim uljem uz krišku tek ispečenog kruha. Maneštra koja se satima krčka na laganoj vatrici, bogati gulaš od divljači po receptu none Marije, rukom rađena domaća tjestenina (majstori su u izradi tradicionalnih njoka, fuži, pljukanaca, tagliatella i raviola). Za sve ljubitelje kvalitetno pripremljenog i sočnog komada mesa, idealan odabir bit će njihov ombolo, kobasice i biftek, a za slatkoljupce preporučuju domaći štrudel i posebne, nevjerojatno ukusne i hrskave kroštule. Ovo su tek neki od zamamnih gastronomskih delicija konobe Most.

Grad Buzet i njegova okolica blagoslovljeni su plodnim tlom i jednom posebnom gljivom koja je također našla svoj put do vrata konobe; riječ je o tartufu, čiji se čaroban okus može isprobati u raznim jelima, ovisno o mjesecu u kojem se zateknete u Istri. Tijekom travnja, u konobi Most tradicionalno se održava „Mjesec šparoga“, tijekom kojih se mogu pronaći razni specijaliteti i jela od tih ljekovitih zelenih samoniklih biljčica.

Proljeće je idealno vrijeme za posjet Istri, posebice njezinoj unutrašnjosti, koja nudi prekrasne atrakcije i prirodnu ljepotu. Ukoliko još niste bili, iskoristite lijepo vrijeme kako bi prošetali jednom od najpopularnijih planinarskih istarskih staza ”Stazom sedam slapova”, a za kraj dana prepustite se čarima autohtonih specijaliteta uz čašu vrhunskog istarskog vina, u atmosferi ispunjenoj ljubavlju, pažnjom i divnim domaćinstvom obitelji Marinac u njihovoj konobi Most.

Konobu Most posjetite OVDJE!

+9 glasa
Sandra Vukov od

Marina- (Novigrad) ako želite pojesti dobru ribu!

Badi- (Umag) isto za ljubitelje svježe morske hrane

Pergola (Zambratija)- preporučam

Barba Danilo -(kod Rovinja)- rade samo u ljeti al je klopa odlična!

Viking- (kod Limskog kanala) - za ljubitelje školjki

Giannino- (Rovinj)-imaju dobru morsku konobu

Konoba Sole (Petrovija)- samo divlju ribu spremaju, obavezna je rezervacija, dolazi mnogo talijana koji su otkrili ovo mjesto

Agroturizam Tončić (Zrenj, Oprtalj) i zbog klope i zbog pogleda 

 

 

 

Slična pitanja

2 odgovora 489 👀
Ivan Gačić 09.07.2021. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ivan Gačić
2 odgovora 2.0k 👀
1 odgovor 2.0k 👀
1 odgovor 239 👀
1 odgovor 419 👀
3 odgovora 921 👀
1 odgovor 262 👀
3 odgovora 3.7k 👀
3 odgovora 7.1k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...