125 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Stanovanje od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (6.9k bodova)
Industrija, grad na četiri rijeke (Korana, Kupa, Mrežnica, Dobra), urbana sredina... Koliko se uopće razvijao zadnjih 10ak godina...?! Ima li smisla doći živjeti u Karlovac na stan i što Karlovac kao glavni grad županije nudi za život, posao i zabavu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Dorotea Kraščić od Dorotea Kraščić [Superaktivan] (1.2k bodova)
uređen od Dorotea Kraščić

Karlovac se kroz zadnje desetljeće nije pretjerano razvijao, nije bilo nekog gospodarskog "boom-a". Industrija postoji i solidna je, ali nije nešto za što bi ljudi iz drugih gradova dolazili u Karlovac. Dobar dio stanovništva putuje, što vlakom-što autocestom, u Zagreb na posao. Može se pronaći stan po povoljnim cijenama, ali ima i skupih stanova; ovisi o lokaciji.

Karlovačko Veleučilište se sastoji od studija za mehatroniku, Sigurnosti i zaštita, te ugostiteljstvo. Od srednjih škola na dobrom je glasu Opća Gimnazija (koju je pohađao Nikola Tesla). Ima i mnoštvo drugih srednjih škola: medicinska, ugostiteljska, tehnička škola, itd.

Na polju razonode se svake godine organiziraju Dani Piva (koncerti, hrana i piće, lunapark). Organizira se i Božićni sajam s delicijama i klizalištem. U ljeti se organizira kino na otvorenom, uglavnom na Foginovom kupalištu. Uz te manifestacije ima mnoštvo restorana, još više kafića i kino. Za šoping tu je Supernova; Karlovčanka već godinama propada, nažalost. Od lokacija koje osobno prepručam je Stari grad Dubovac u kojem se nalazi zgodni restoran i iz parka se pruža pogled na grad. 

Slična pitanja

1 odgovor 106 pregleda


Future in Compliance

Role of GDPR and Compliance in Business

online, 27. svibnja 2022.
Kupi ulaznicu!

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.2k pitanja

13.3k odgovora

2.7k komentara

1.3k korisnika

...