Nino Marić u rubrici Stanovanje od Nino Marić

Što je sve Mapiranje Trešnjevke organiziralo u Zagrebu tokom 2021. godine?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je to "Mapiranje Trešnjevke"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Stigao je i završetak ove godine, za koju su se na njenom početku svi nadali da će nam donijeti završetak epidemije, mir i bezbrižnost, a donijela je zapravo vrlo „nestabilnu“ svakodnevicu prepunu skokovitih promjena, nekad nabolje, a često i nagore. A takva kakva je bila godina, bila je i organizatorima „Mapiranje Trešnjevke“ - uz epidemiološke mjere, brige hoće li ili neće uspjeti izvesti svoje programe, te ako hoće kako će to moći/morati učiniti.

Evo i kratkog popisa svih događanja u sklopu organiziranja događaja pod imenom „Mapiranje Trešnjevke“:

  • Trešnjevka se budi! - tokom proljeća i sa finalnim cjelodnevnim programom 12.06.2021. izveli su svoju dosad najveću akciju u punoj dužini Tratinske i Ozaljske ulice! (link na detaljan izvještaj)
  • Jane's Walk 2021. - u sedmoj godini njihovog učešća u toj globalnoj incijativi organizirali su 13 šetnji sa 411 šetač(ic)a  (link na tekst o akciji i s popisom šetnji ove i proteklih godina)
  • Besplatne šetnje za građanstvo - ove godine su organizirali njih 5 (uz još neke koje će se spomenuti niže), te neke od njih možete doživjeti i kroz opširne tekstove posvećene njima: šetnja uz potok Jelenovac (link)„Tri sela malena - Prečko, Špansko i Malešnica kroz povijest“ (link)

Sa ovogodišnjom šetnjom uz potok Kuniščak zaokružili su svoj serijal „Šetnje uz trešnjevačke potoke“ kojim su se u protekle tri godine prošetali uz potoke otvorena toka ČrnomerecKustošak i Vrapčak te trasama potoka koji teku u podzemlju - KraljevecJelenovec i Kuniščak.

  • Akcijom „Tura kultura“ posjetili su ove godine tri zanimljiva lokaliteta - stambenu zgradu Trešnjevačka ljepotica, poduzeće Končar električna vozila i Dom sportova, uz gostovanja uz te teme vezanih sugovornika (link na detaljniji tekst)
  • Akciju „Kvartovski mozaik“ započeli su razgovorima sa dvoje njihovih zanimljivih sugrađana, urbanistom i arhitektom Radovanom Delalleom te arhitekticom Zoricom Alaupović, dok su im u planu razgovori sa još nekim osobama koje mogu reći mnogo toga o povijesti Trešnjevke. (link na detaljniji tekst)
  • Akcijom „Kvartovska piva“ posjetili su ove godine još četiri kvartovska kafića i sa njihovim vlasnicima i gostima porazgovarali o kvartovskom životu i njihovom mjestu u njemu (link na detaljniji tekst)
  • Surađivali su ove godine sa studentima sociologije na Filozofskom fakultetu, studentima Akademije likovnih umjetnosti, studentima Geografije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, igrali su se na Knežiji sa svima koji su to željeli, a sa arhitektom Vedranom Duplančićem pojavit ćemo se ove zime u jednoj epizodi serijala „Točka na A“ koji će biti prikazan na HRT-u.
  • Na njihovoj web stranici u toku 2021. objavili su 35 novih tekstova, a na još 15 trenutno rade. Po njihovom slobodnom izboru ovaj je tekst najzabavniji, a ovaj i ovaj su najopsežniji. Uz to su na svoju web stranicu tijekom ove godine spremili 526 novih fotografija.

A za kraj godine vas još podsjećaju da do 31.12.2021. možete u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka posjetiti izložbu fotografija Vanje Radovanovića „Tratinska drijema“ (link na više detalja o izložbi - posjet uživo je moguć uz predočenje Covid potvrde svakim radnim danom od 10 do 14h).

Za kraj, najavljuju posljednju ovogodišnja šetnju - Deveta prednovogodišnja dijagonala, koja kreće u srijedu, 29.12.2021. u 18h od Trešnjevačke tržnice - dođite! (niti prijave niti Covid potvrde nisu potrebne obzirom da se šetnja odvija na otvorenom prostoru).

Slična pitanja

1 odgovor 212 👀
2 odgovora 386 👀
2 odgovora 296 👀
1 odgovor 312 👀
1 odgovor 517 👀
1 odgovor 388 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...