108 pregleda
Nino Marić u rubrici Stanovanje od Nino Marić (15.7k bodova)

Što je sve Mapiranje Trešnjevke organiziralo u Zagrebu tokom 2021. godine?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je to "Mapiranje Trešnjevke"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija (130k bodova)
prikazano od Znatko

Stigao je i završetak ove godine, za koju su se na njenom početku svi nadali da će nam donijeti završetak epidemije, mir i bezbrižnost, a donijela je zapravo vrlo „nestabilnu“ svakodnevicu prepunu skokovitih promjena, nekad nabolje, a često i nagore. A takva kakva je bila godina, bila je i organizatorima „Mapiranje Trešnjevke“ - uz epidemiološke mjere, brige hoće li ili neće uspjeti izvesti svoje programe, te ako hoće kako će to moći/morati učiniti.

Evo i kratkog popisa svih događanja u sklopu organiziranja događaja pod imenom „Mapiranje Trešnjevke“:

  • Trešnjevka se budi! - tokom proljeća i sa finalnim cjelodnevnim programom 12.06.2021. izveli su svoju dosad najveću akciju u punoj dužini Tratinske i Ozaljske ulice! (link na detaljan izvještaj)
  • Jane's Walk 2021. - u sedmoj godini njihovog učešća u toj globalnoj incijativi organizirali su 13 šetnji sa 411 šetač(ic)a  (link na tekst o akciji i s popisom šetnji ove i proteklih godina)
  • Besplatne šetnje za građanstvo - ove godine su organizirali njih 5 (uz još neke koje će se spomenuti niže), te neke od njih možete doživjeti i kroz opširne tekstove posvećene njima: šetnja uz potok Jelenovac (link)„Tri sela malena - Prečko, Špansko i Malešnica kroz povijest“ (link)

Sa ovogodišnjom šetnjom uz potok Kuniščak zaokružili su svoj serijal „Šetnje uz trešnjevačke potoke“ kojim su se u protekle tri godine prošetali uz potoke otvorena toka ČrnomerecKustošak i Vrapčak te trasama potoka koji teku u podzemlju - KraljevecJelenovec i Kuniščak.

  • Akcijom „Tura kultura“ posjetili su ove godine tri zanimljiva lokaliteta - stambenu zgradu Trešnjevačka ljepotica, poduzeće Končar električna vozila i Dom sportova, uz gostovanja uz te teme vezanih sugovornika (link na detaljniji tekst)
  • Akciju „Kvartovski mozaik“ započeli su razgovorima sa dvoje njihovih zanimljivih sugrađana, urbanistom i arhitektom Radovanom Delalleom te arhitekticom Zoricom Alaupović, dok su im u planu razgovori sa još nekim osobama koje mogu reći mnogo toga o povijesti Trešnjevke. (link na detaljniji tekst)
  • Akcijom „Kvartovska piva“ posjetili su ove godine još četiri kvartovska kafića i sa njihovim vlasnicima i gostima porazgovarali o kvartovskom životu i njihovom mjestu u njemu (link na detaljniji tekst)
  • Surađivali su ove godine sa studentima sociologije na Filozofskom fakultetu, studentima Akademije likovnih umjetnosti, studentima Geografije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, igrali su se na Knežiji sa svima koji su to željeli, a sa arhitektom Vedranom Duplančićem pojavit ćemo se ove zime u jednoj epizodi serijala „Točka na A“ koji će biti prikazan na HRT-u.
  • Na njihovoj web stranici u toku 2021. objavili su 35 novih tekstova, a na još 15 trenutno rade. Po njihovom slobodnom izboru ovaj je tekst najzabavniji, a ovaj i ovaj su najopsežniji. Uz to su na svoju web stranicu tijekom ove godine spremili 526 novih fotografija.

A za kraj godine vas još podsjećaju da do 31.12.2021. možete u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka posjetiti izložbu fotografija Vanje Radovanovića „Tratinska drijema“ (link na više detalja o izložbi - posjet uživo je moguć uz predočenje Covid potvrde svakim radnim danom od 10 do 14h).

Za kraj, najavljuju posljednju ovogodišnja šetnju - Deveta prednovogodišnja dijagonala, koja kreće u srijedu, 29.12.2021. u 18h od Trešnjevačke tržnice - dođite! (niti prijave niti Covid potvrde nisu potrebne obzirom da se šetnja odvija na otvorenom prostoru).

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
Ivan Gačić 01.12.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ivan Gačić (8.7k bodova)
2 odgovora
Ivan Gačić 13.06.2021. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivan Gačić (8.7k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...