Biljana Tandara u rubrici Društvo od

Što je društveno poduzetništvo?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je to poduzetništvo?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Tamara Mađer od

Društveno poduzetništvo jedan je od oblika poduzetništva, uz tradicionalno i korporativno poduzetništvo. Društveno poduzetništvo je oblik poduzetništva koji je usmjeren prvenstveno prema društvenim ciljevima i stvaranju pozitivnog utjecaja na društvo, a i na okoliš. Društveno poduzetništvo može imati veliki značaj u društvu, kao što su smanjenje siromaštva, povećanje stope zaposlenosti, ostvarivanje raznih društvenih ciljeva okoline, pružati pomoć i brigu za očuvanje baštine i bioraznolikosti, kreiranje novih proizvoda i slično.

Izgradnjom novih društvenih vrijednosti i promjena, društveno poduzetništvo pokreće stvaranje ekonomske i društvene vrijednosti. Te društvene promjene očituju se, primjerice, u povećanoj mogućnosti zapošljavanja osoba kojima je to teško.

Ovaj inovativan poduzetnički model, uspješno djeluje u rješavanju društvenih i ekonomskih pitanja u okolini te postizanju većeg zapošljavanja koja ide na korist široj društvenoj populaciji. 

Društveno poduzetništvo uključuje i ostale članove u svoju zajednicu te često zadovoljava potrebe zajednice. Profil koji se ostvaruje u ovom obliku poduzetništva koriste se za ulaganje u zajednicu ili se koriste da bi se proveli ostali programi i ciljevi koji bi poboljšali uvjeti življenja, očuvanje okoliša i ostalo.

Slična pitanja

1 odgovor 210 👀
1 odgovor 206 👀
2 odgovora 215 👀
Marija Userin 30.09.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Marija Userin
1 odgovor 322 👀
1 odgovor 169 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...