126 pregleda
Biljana Tandara u rubrici Društvo od Biljana Tandara

Što je društveno poduzetništvo?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je to poduzetništvo?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Tamara Mađer od Tamara Mađer

Društveno poduzetništvo jedan je od oblika poduzetništva, uz tradicionalno i korporativno poduzetništvo. Društveno poduzetništvo je oblik poduzetništva koji je usmjeren prvenstveno prema društvenim ciljevima i stvaranju pozitivnog utjecaja na društvo, a i na okoliš. Društveno poduzetništvo može imati veliki značaj u društvu, kao što su smanjenje siromaštva, povećanje stope zaposlenosti, ostvarivanje raznih društvenih ciljeva okoline, pružati pomoć i brigu za očuvanje baštine i bioraznolikosti, kreiranje novih proizvoda i slično.

Izgradnjom novih društvenih vrijednosti i promjena, društveno poduzetništvo pokreće stvaranje ekonomske i društvene vrijednosti. Te društvene promjene očituju se, primjerice, u povećanoj mogućnosti zapošljavanja osoba kojima je to teško.

Ovaj inovativan poduzetnički model, uspješno djeluje u rješavanju društvenih i ekonomskih pitanja u okolini te postizanju većeg zapošljavanja koja ide na korist široj društvenoj populaciji. 

Društveno poduzetništvo uključuje i ostale članove u svoju zajednicu te često zadovoljava potrebe zajednice. Profil koji se ostvaruje u ovom obliku poduzetništva koriste se za ulaganje u zajednicu ili se koriste da bi se proveli ostali programi i ciljevi koji bi poboljšali uvjeti življenja, očuvanje okoliša i ostalo.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...