Monika Kiris u rubrici Poslovanje od Monika Kiris

Kakav je Klub poduzetnika seniora SENTOR?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Redakcija

Iskustvo nikad ne zastarijeva, predstavljen program mentorstva SENTOR

HUP - Udruga malih i srednjih poduzetnika predstavila je zajednički projekt mentorstva za poduzetnika u partnerstvu s Klubom poduzetnika seniora SENTOR i CEPOR-om i uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Nizozemske u Zagrebu.

Cilj Kluba poduzetnika seniora SENTOR je okupiti predstavnike iskusne, mahom umirovljene poduzetnike koji žele pružiti podršku drugim poduzetnicima u suočavanju s izazovima u poslovanju. Klub poduzetnika seniora SENTOR je svog partnera pronašao u nizozemskom udruženju Soundboard.

U Hrvatskoj djeluje više od 400 poduzetničkih potpornih institucija. U proteklih 30 godina mnoge tvrtke u Hrvatskoj su stasale, promijenilo se okruženje, a promijenili su se i izazovi s kojima se poduzetnici suočavaju. Poduzetničke potporne institucije u međuvremenu značajan fokus stavljaju na pripremu i provedbu EU projekata, a sve je manje onih koji imaju vremena, znanja i informacija posvetiti se pružanju informacija i savjeta poduzetnicima. 

Nina Mališ / hup.hr

U svom uvodnom govoru glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca, Irena Weber istaknula je ”U projekt smo se uključili jer shvaćamo koliko je važno da poduzetnici imaju mjesto gdje mogu pronaći korisne savjete i pomoć, posebice kada naiđu na određene izazove ili nedoumice oko svog poslovanja. U HUP-u želimo biti mjesto takve jake poduzetničke snage koja će djelovati partnerski i stvarati dodanu vrijednost u društvu.”

“Mentori okupljeni u SENTOR-u pružaju pragmatične savjete prilagođene potrebama poduzetnika i njihovih poduzeća, a mentorska podrška temelji se na principima empatije, poštovanja, profesionalnosti, integriteta i želje za učenjem i razvojem” ‒ objasnila je Mirela Alpeza, direktorica CEPOR-a i redovna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Pero Vidović, direktor tvrtke Ambijenti i Porin Dedić, osnivač tvrtke Division OOH među prvima su ušli u program mentorstva kako bi se obratili za pomoć, pitali i tražili iz prve ruke savjete za rješavanje vlastitih poslovnih problema, a upravo u tome su im pomogli mentori ovog programa Blaženka Urbanke iz tvrtke HSM informatika te Boris Popović iz tvrtke Alarm automatika.

„Poduzetnici se u suštini najviše vole obratiti drugim poduzetnicima jer najviše vjeruju ljudima koji imaju iskustvo u praksi. Poduzetnici su kreativni i probitačni ljudi, veoma važni za razvoj društva, slobode, slobodnog tržišta i demokracije,“ istaknuo  Boris Popović iz tvrtke Alarm automatika.

Predstavnici nizozemske Udruge Soundboard-a  udruženja umirovljenih poduzetnika koje djeluje već 42 godine, a okuplja oko 300 volontera umirovljenih poduzetnika mentora u programu. Frank van Santen i Floris Oskamp  u svojim izlaganjima pokazali su i objasnili kako surađuju ne samo sa svojim ‘učenicima‘ nego i lokalnom zajednicom, fakultetom, vladom, bankama.

Ako trebate pomoć:

Javite se u Sentor na www.sentor.com.hr ili Anny Brusić, direktorici HUP- Udruge malih i srednjih poduzetnika na e-mail: anny.brusic@hup.hr.

Slična pitanja

1 odgovor 284 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...