Nino Marić u rubrici Kozmetika i estetika od

Gdje u Splitu kupiti naočale (sunčani ili dioptrijski okvir) svjetskih dizajnera i brendova - JMM, Rigards, VAVA, Masahiromaruyama?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Split je dobio novo mjesto za kupovinu naočala najprestižnijih svjetskih dizajnera i brendova

Poznata zagrebačka dizajnerska optika Oculto, nakon Ljubljane otvorila je poslovnicu u Splitu

Optika Oculto posljednjih je šesnaest godina sinonim za zdravlje vaših očiju, kvalitetne dioptrijske i sunčane okvire. Smještena je u samom srcu Zagreba, u Gundulićevoj ulici na broju 5 i nezaobilazna je urbana adresa svih Zagrepčana i njihovih gostiju. Sljedeći toliko dugu tradiciju, isti koncept radi već treću godinu za redom u Trubarjevoj ulici u Ljubljani, a od prosinca 2021. dobio je i svoju splitsku adresu. U optici Oculto koja se smjestila na Trgu braće Radić – Voćni trg, otvorene su čak dvije ordinacije: optometristička i oftalmološka čime je na jednom mjestu utjelovljena kompletna briga za zdravlje vaših očiju. Uz to Splićani su tako dobili novi “the place” za kupovinu naočala najprestižnijih svjetskih dizajnera i najkvalitetnijih modela.

Zdravlje, dizajn i aktualni trendovi

Ono što Oculto čini drugačijim i posebnim je sam pristup kulturi nošenja naočala. One nisu samo naše pomagalo za vid, one su dio našeg identiteta, osobnosti, modnog izričaja, naše kulture življenja. Upravo zbog toga želimo se osjećati ugodno pri očnim pregledima, biranju dioptrijskih ili sunčanih okvira. Optika Oculto slijedi upravo takav primjer pristupa nošenju naočala koji se poistovjećuje s našim načinom života u svakom smislu. Stvar je u kvaliteti, vrhunskoj ponudi, ali i pristupu. Oculto je potpuna suprotnost uobičajenim prostorima optike. Interijer na sve tri lokacije odražava topao karakter, prostor je intiman, ugodan za boravak i u njemu ćete se osjećati slobodno istražiti sve što vas je ikada zanimalo vezano za vaše okvire i kulturu nošenja istih. Kada vas već interijer osvoji na prvu, vrhunski luksuzni brendovi okvira i naočala bit će samo točka na i.

Ordinacije za kompletnu brigu o zdravlju oka

Oculto na svojoj splitskoj adresi ima dvije ordinacije: optometrističku i oftalmološku. Obje su opremljene najsuvremenijom oftalmološkom Zeiss opremom, a u njima rade vrhunski stručnjaci oftalmolozi i optometristi. Sve ovo omogućuje vam, ne samo najpreciznije utvrđivanje dioptrije nego kompletnu brigu za zdravlje oka.

Najekskluzivniji svjetski brendovi

Oculto obožavaju miljenici mode, ekstravagantnih, inovativnih i nekomformističkih sunčanih i dioptrijskih naočala najekskluzivnijih svjetskih brendova. Među premium komadima koje možete pronaći na policama Oculto optike nalaza se i ekskluzivni jedinstveni primjerci, kao što je primjerice LA brend Jacque Marie Mage (JMM).

JMM kombinira rukotvorine svjetske klase s naprednim proizvodnim metodama uključujući mnoštvo bogatih materijala i hrabrih geometrijskih oblika kako bi stvorili besprijekorno izrađene naočale koje elegantno ulijevaju povijesne motive modernom profinjenošću. Obožavaju ga trendsetterice diljem svijeta, a njihove ručno rađene kolekcije limitirane su na od 50 do 600 komada po modelu za cijeli svijet.

Neki od brendova koji se također mogu pronaći samo na policama Optike Oculto su i modeli Rigards - nekomformistički okviri popularni po prepoznatljivoj fuziji neobične estetike i tihe elegancije. Svaki par je iznimno pažljivo ručno izrađen, kombinirajući vrline prošlosti s modernim senzibilitetom.

VAVA koja koristi najnaprednije tehnologije i najkvalitetnije materijale kako bi sinkronizirala obrt i high-tech dizajn.

Tu su još i dobro poznati Sabine Be, Götti, Wissing, Anne&Valentin, Kuboraum, Theo, Moscot, Cutler&Gross, For Art's Sake, Krewe, Andy Wolf, Garrett Leight, Mykita, Oliver Peoples, kao i najnoviji modeli iz kolekcije Celine i Loewe.

Novi brendovi na dizajnerskim policama optike Oculto

Među novim brendovima na policama Optike Oculto su Anna-Karin Karlsson i Masahiromaruyama.

Brend Anna-Karin Karlsson poznat je kao vodeći svjetski brend za luksuzne naočale.

Kombinirajući avangardni dizajn s ekstravagantnim materijalima i besprijekornom izvedbom, svaki ovaj okvir je pravo umjetničko djelo. Obožavan od strane umjetnika, vizionara, poslovnih ljudi.

Masahiromaruyama je priča koja dolazi iz Japana i sinonim je za umjetnost u ovoj industriji. Brend nastao na viziji pojedinca, prometnuo se u jedan od najupečatljivijih svjetskih optičkih brendova za koje bez problema možemo reći da je prava umjetnost. Naočale ovog brenda vrhunac su produkt dizajna, a krilatica im je unfinished art. Dizajner Masahiro Maruyama od tinejdžerskih dana nosi naočale, a nedostatkom ponude na tržištu krenuo ih je stvarati što se u vrlo kratkom roku pretvorilo u umjetnost i strast. Svaki primjerak ručno je rađen u Japanu i ne postoje dva ista okvira unutar istog modela. To zahtjeva i individualni pristup svima koji ugrađuju dioptrijska stakla. Svaka leća posebno se obrađuje, a svaki par je unikatan.

Sve informacije o dizajnerskim okvirima, pregledima i sunčanim naočalama potražite ovdje ili u bilo kojoj od tri poslovnice optike Oculta:

  1. Gundulićevoj ulici 5 u Zagrebu,
  2. u Trubarjevoj ulici u Ljubljani i
  3. na Trgu braće Radić – Voćnom trgu u Splitu.

Slična pitanja

1 odgovor 188 👀
Stjepan Turniški 30.08.2022. pitanje u rubrici Zabava od Stjepan Turniški
2 odgovora 650 👀
2 odgovora 449 👀
1 odgovor 330 👀
1 odgovor 385 👀
1 odgovor 361 👀
1 odgovor 237 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...