76 pregleda
Nino Marić u rubrici Financije od Nino Marić [Ekstraktivan] (6.8k bodova)

U koje vrhunske dionice vezane uz metaverzum ulagati svoj novac?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (29.4k bodova)

Prema nedavnim istraživanjima Francuzi i Englezi pokazuju najveći interes za metaverzum, usporedno s ostalim europskim zemljama. Iako metaverzum tek dobiva na popularnosti, neke kompanije su već poduzele korake da budu ispred konkurencije.

U nastavku voditelj investicijskog istraživanja u Freedom Finance Europe i stručnjak za investicije - Maxim Manturov objašnjava koje su kompanije i dionice zanimljive za investiciju:

  • Unity: Za manje tvrtke poput Unity-ja (ili Roblox-a), metaverzum stvara prilike za ubrzaniji rast, što se trenutno odrazilo na cijenu i interes investitora. Unity se kladi na to da postane lider u metaverzumu stvaranjem 3D sadržaja u VR i AR. Osnažujući kreatore svojim alatima, strateški je pozicioniran da zauzme većinu tržišnog udjela.
  • Nvidia: VR i AR zahtijevat će mobilno rubno računanje i rješenja za igre u oblaku, kao što je Nvidia Grid vGaming, koji može podržati do 160 PC igara istovremeno. Nvidia RTX poslužitelj može lako zadovoljiti zahtjeve velike snage i računanja te će tako Nvidia ostvariti visoke prihode od prodaje hardvera tijekom sljedećih nekoliko godina, uz rastući prihod od pretplata na igre u oblaku.
  • Supernatural: Meta je ponudila kupnju VR fitness aplikacije Supernatural, čime je stekla još veći udio na VR tržištu u kombinaciji sa snažnom prodajom svojih Quest 2 slušalica.
  • Horizon Worlds: Meta je također otvorila svoj virtualni prostor Horizon Worlds iz beta verzije, dopuštajući programerima igara da dobiju pristup novim alatima za kreatore. Investitori bi njegovo otvaranje trebali tretirati kao pozitivan katalizator.
  • Amazon: Bez obzira na to tko u konačnici vodi razvoj metaverzuma i kakav će oblik on na kraju poprimiti, znamo da će zahtjev broj jedan biti neviđena računalna snaga – snaga koja uglavnom mora dolaziti iz oblaka. To znači potencijalne prilike za Amazon AWS. Kao rezultat toga, tvrtke u mnogim industrijama mogle bi potražiti AWS za svoja rješenja za računalstvo u oblaku na zahtjev.

Slična pitanja

2 odgovora 746 pregleda
99 09.02.2016. pitanje u rubrici Poslovanje od 99 [Ekstraktivan] (9.7k bodova)
1 odgovor 195 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...