Ivan Gačić u rubrici Društvo od Ivan Gačić

Što mislite - hoće li Rusija napasti Ukrajinu i NATO ih braniti ili je ovo samo neko odmjeravanje snaga i neće se dogoditi rat uopće?

Ivana Steković od Ivana Steković
Bit će rata 100%
Ivan Gačić od Ivan Gačić
Sad Rusi danas kažu da je ovo kraj rata?!?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+28 glasa
Nino Marić od Nino Marić

Nemam neki osjećaj prema vijestima s terena da NATO brani Ukrajinu direktno već pretpostavljam indirektno kroz snabdjevanje ukrajinske vojske strateškim informacijama, municijom i oružjem. Istovremeno se njihov predsjednik Volodimir Zelenskij žali na nedovoljnu pomoć zapada. Ne znamo da li je to stvarno tako ili samo politička gluma da Rusi misle da će biti laka meta pa se opuste i izgube svaki napad.

U Kijevu se, dok ovo piše, vode žestoke bitke i kažu da će Kijev uskoro pokleknuti pred Rusima.

Napad Rusije na Ukrajinu

Čujem neke rekla-kazala priče koje se nadam da nisu točne. Što dulje Ukrajina odoljeva Ruskom napadu, to je manja vjerojatnost da će Rusija krenuti na pohod po Europi. Možda zastrašivanje, ali tko zna? Za sada smo dovoljno daleko od Rusko-Ukrajinskog rata. No, što nam donosi sutra?

Ivana Mačić od Ivana Mačić
Ako neće Nato onda će Youtube tj. Google :) "S obzirom na oosadno stanje u Ukrajini, poduzimamo nekoliko mjera. Onemogućujemo brojnim ruskim i proruskim kanalima monetizaciju na YouTube-u. Nastavljamo nadgledati razvoj situacije i planiramo naoraviti sljedeće korake", kaže nam u subotu neki lik koji je glasnogovornik YouTube-a.
Marija Miljević 01.03.2022. pitanje u rubrici Društvo od Marija Miljević Kako pomoći Ukrajini?
Borna Matić od Borna Matić
Upravo tako. Svih ovih godinu dana NATO, SAD i EU snabdjevaju ukrajinsku vojsku oružjem i vojnom opremom te i dalje ne sudjeluju slanjem svojih ljudi, svoje vojske na teren u izravan rat.
+23 glasa
Karlo Greguranić od Karlo Greguranić
uređen od Karlo Greguranić
Gledajući povjesne rasplete, nakon raspada SSSRa Putin ima razloge/interese da Ukrainu vrati pod Rusiju kao nasljednicu SSSRa. E sad zasto je sad krenuo u pohod pitanje je i plina i sl. kao trzišne utakmice. Pretpostavljam da je on godinama kovao ovo i radio planove i sad skače.  Ali zašto je počelo sve ludo ovih 1, 2 god.  Korea- testiranje projektila,? Ameri se povukli sa istoka? Rusijna i Ukrajina pak. Sve je to politika svjetskih nama "nerazumljivih" njihovih interesa, njihovih kažem, jer sigurno obični nepolitični Rusi i Ukrainci kao i međusobno zaračeni narodi nemaju jedni pritiv drugih ništa. Mi Kao EU do sad smo bili poslušnici lijevih i desnih(tajnije) i na nama bi se moglo lomit koplje ali neće dugo. Nadam se da to neće biti sad neki 3.slojni hladni rat. Ali možda i uvod u specifičniji novi svjetski poredak. Na kraju ipak mislim da ovo između Rusije i Ukrajine nece potrajati duže od 3 mj
Marko Radić od Marko Radić
Nažalost ovo između Ukrajine i Rusije već traje godinama. Sad je samo kulminiralo. Teško je predvidjeti da će trajati samo tri mjeseca.
+20 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec

NATO čuva samo članice NATO-a pa će zato NATO dovesti i rasporediti značajne dodatne vojne trupe u sve zemlje istočne Europe, ALI samo koje su dio saveza!

Upravo to najavljuje NATO cijelo ovo vrijeme, a to je upravo jučer izjavio i glavni tajnik NATO-a - Jens Stoltenberg.

No to ne znači da, kako je netko napisao, NATO neće pomagati Ukrajinsku vojsku sa oružjem i municijom. Jasno je njima da je bolje da Ukrajina ratuje sa Rusijom nego članice NATO saveza.

+19 glasa
Zoran Marković od Zoran Marković
Rusija je svjetska velesila i može realno raditi što hoće da nema konkurencije u obliku Amerike i NATO saveza.

Neki dan je, nakon niza vremena napetosti na granici Rusije i Ukrajine, Rusija izvela prvi napad na Ukrajinu i to civilno stanovništvo.

Napad na civilni cilj, a ne vojni je samo pokazatelj provokacije i demonstracija moći jer realno nema nikakvog strateškog ratnog uporišta. Za sad samo provociraju iako se može govoriti o prvom napadu Rusije.
Marko Radić od Marko Radić
Ne može Rusija baš što god hoće. SAD i EU kao gospodarske velesile blokiraju poslovanje sa Rusijom a to će ekonomski oslabiti Rusiju koja ovako i onako ima oko 12 puta slabije gospodarstvo po BDP-u nego EU.
Mario Ronić od Mario Ronić
Zašto video zapis nije dostupan?!?
Viktor Viljac od Viktor Viljac
Video je protiv Youtube commiunity guidlines
Viktor Viljac od Viktor Viljac
Stoga je uklonjen.
+18 glasa
Marin Barić od Marin Barić
Gospodarstvo Rusije pa i financijska opstojnost ruske valute je dovedeno u pitanje. NATO ne treba odgovoriti oružjem jer Rusija nije napala niti jednu članicu NATO saveza. No Ukrajina je ujedinila zapad i Rusi su dobili gospodarske, ekonomske odnosno financijske sankcije zapada. Upitno je kako će Rusija podmirivati obveznice koje će im dolaziti na naplatu. Toliko snažne sankcije su dobili kao nikoja zemlja svijeta do sad da su neki već govorili da je Rusija teoretski bankrotirala (iako niti jedna država svijeta ne može praktički bankrotirati kao tvrtka ili banka).

Sankcije uvedene Rusiju snažan su udarac Rusiji koja će se godinama još poslije oporavljati, ali to ne znači da je njima općinito gospodarstvo propalo niti da ne izvoze bitne stvari i dalje (kao što je ruski zemni plin). Rusiji su tek djelom podrezana krila ekonomije.

Odgovor je da neće NATO braniti Rusiju, ali to ne znači da zapad ne potpomaže Ukrajinu oružjem, a Rusiju kažnjava ekonomsko-financijskim sankcijama. Sudjelovanje zapada u ratu je očito, ali ne nužno militaristički.
Darko Međimurec od Darko Međimurec
Rusi su izgleda ispraznili gotovo devet desetina vlastitih skladišta. To je 90%!!! Rat s Ukrajinom ih košta stravično puno te još plus sankcije koje značajno djeluju. Meni izgleda da Rusi već gube rat i to - big time! :)
Viktor Viljac od Viktor Viljac
Slažem se no znate da ako druge države pokušaju pokorit Rusiju da smo svi gotovi već se odavno zvecka Nuklearnim arsenalom
Borna Matić od Borna Matić
Pitanje je nakon svega što se dogodilo u zadnjih godinu dana, da li Rusija ima kapaciteta za nešto većih razmjera. Naime, ako su tako Rusi moćni i snažni kao vojska u ratovanju, zašto već nisu osvojili željeni teritorij Ukrajine do kraja u ovih godinu dana?

Slična pitanja

1 odgovor 166 👀
4 odgovora 451 👀
Ivan Gačić 25.02.2022. pitanje u rubrici Politika od Ivan Gačić
5 odgovora 676 👀
1 odgovor 212 👀
2 odgovora 486 👀
Ivan Gačić 20.03.2022. pitanje u rubrici Mediji od Ivan Gačić
2 odgovora 440 👀
8 odgovora 800 👀
Marija Miljević 01.03.2022. pitanje u rubrici Društvo od Marija Miljević
1 odgovor 199 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...